п`ятниця , 19 квітня 2024

Примножуємо національні традиції

18 грудня 2018 року, у справжню різдвяну світлицю, наповнену затишком та теплом, перетворилася актова зала Тернопільського ВПУ №4 ім. М.Паращука, де відбувся огляд-конкурс вертепів, колядок та щедрівок «Різдвяна зіронька 2019». Конкурс об’єднав у різдвяних переспівах 8 колективів. Учні груп 11-АО, 12-СХМ, 13- ШЛМ, 14-СЕ, 15–СВ, 1-А СЕ, 1-Б СЕ, 2-ШЛМ демонстрували на сцені оригінальні театралізовані постановки, проявили свою артистичність, щире, милозвучне і емоційне виконання колядок та віншувань.

Ангели і чорти, царі і пастушки, Мошко і Сура – це далеко не повний перелік персонажів, котрі завітали потішити усіх присутніх своєю творчістю. Із вуст колядників звучали як відомі давні колядки і щедрівки, так і твори в сучасних обробках.
Конкурс тривав понад 2 години. Після завершення журі вирішило, що пальму першості комусь одному надати неможливо, адже всі колективи проявили себе талановитими майстрами сцени. Тому призові місця розділили між усіма учасниками конкурсу і нагородили солодкими подарунками.

Проведення фестивалю вертепів стало вже доброю традицією в навчальному закладі. Це той феномен української духовної культури, який залишається на все життя в пам’яті, як тільки людина до нього доторкнеться. Такий захід – гарна нагода віддати шану народним традиціям, знанню звичаїв, пов’язаних зі святкуванням Різдва Христового, а також продемонструвати артистичні здібності.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору