п`ятниця , 19 квітня 2024

Вечір-реквієм “Жнива скорботи” (до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні)

Згадайте нас – бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.

Багатовікова історія України – це, насамперед, літопис життя і смерті її народу-великомученика, на долю якого припало багато випробувань та страждань.

Голодомор 1932-1933 рр. став жахливим злочином проти українського народу. За страхітливими подіями його занесли до трагічних дат в історії нашої країни.

Кажуть, що час лікує. Але ця рана жива і донині. Вона завжди нагадуватиме про те, як у людей відбирали крупу, зерно, борщ чи кашу і останній окраєць хліба.

З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 22 листопада 2018 року у нашому училищі вихователем Ляхович Г.Т. був проведений вечір-реквієм «Жнива скорботи», присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

У виконанні учнів звучали тематичні композиції, декламувалися прозові і віршовані тексти, переглядалися відеоспогади очевидців голодомору, архівні матеріали того часу.

Також учні мали змогу переглянути книжкову виставку “Страшна правда Голодомору”.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх закатованих голодом людей. Присутні у залі спільною молитвою пом’янули всіх невинно убієнних жертв голодоморів в Україні.

Наш найсвятіший обов’язок, вшановуючи пам’ять жертв цієї трагедії, -донести гірку правду про ті страшні події не лише до кожного українця, але і до усього світу. Ніхто не має права це забути. Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і не дав розквітнути новим паросткам життя. Дай Боже, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився.

3 (2)

4 (2)

1 (2)

2 (1)

Нагору