п`ятниця , 19 квітня 2024

Радіодиктант національної єдності

У п’ятницю, 9 листопада, до Дня української писемності та мови «Українське радіо» проведе традиційний диктант національної єдності.

Основна мета диктанту: єднання навколо мови. Радіодиктант – не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб.

Спецпроект розпочнеться об 11.00, текст радіодиктанту звучатиме на «Українському радіо» з 11:30.

Радіодиктант диктуватимуть із радіостудії на Хрещатику, 26, але його також можна буде дивитися по телевізору, слухати й дивитися на сайтах суспільного радіо і телебачення в Інтернеті. Традиційно текст радіодиктанту готує і буде диктувати доцент Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Авраменко.

Незмінними є умови мовного флеш-мобу: диктант треба писати лише від руки, надруковані у будь-якому текстовому редакторі файли не перевірятимуть. Водночас, надіслати роботу на перевірку можна і електронною поштою, для цього написаний від руки диктант треба відсканувати чи сфотографувати. Радіодиктант можна писати і надсилати шрифтом Брайля. Адресу, а також детальні умови диктанту повідомлять безпосередньо перед написанням диктанту.

До речі, 2017 році «Українське радіо» отримало 28 тисяч 999 радіодиктантів. Із них майже 17, 5 тисяч – звичайною поштою, а 11, 5 тисяч – електронною. 124 особи стали переможцями.

475

474

Нагору