Освіта — скарб, праця — ключ до нього

Професія будівельника дуже цікава, відповідальна, високооплачувана і завжди є затребуваною на ринку праці. Будівельники не тільки зводять нові будинки, а й реконструюють старі, надають їм оригінальності та виразності. Сьогодення вимагає цікавих нестандартних рішень.
Тому, з впевненістю можна сказати, що професія будівельника – це професія майбутнього. Якість будівельної продукції – будинків і споруд різного призначення залежить від багатьох складових, але основними серед них були і залишаються умілі руки мулярів.
Таємниці мулярної майстерності протягом століть передавалися від батька до сина, з покоління в покоління. У середні віки почали виникати мулярські цехи, відокремлені один від одного, що мали власні статути, професійні вимоги та стандарти.
Поступово людство переходило від простих і примітивних споруд до складних, що вражають нашу уяву довершеністю, величчю, красою, пропорційністю.
15-17 травня 2018 року на базі ВПУ №1 м. Рівне відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти за професією «Муляр». Змагалися між собою двадцять чотири учасники — переможці обласних професійних змагань.
Тернопільську область представляв учень групи 8 (І)-Б МШ вищого професійного училища №4 ім, М. Паращука Антошкевич Олександр. Знання, практичні навики та уміння учень здобув на уроках теоретичної та професійно-практичної підготовки під керівництвом викладача Ковч І. Р., майстра виробничого навчання Собка М. В.
Конкурс проходив у ІІ тури. Теоретичний тур передбачав: перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: «Технологія кам’яних робіт», «Матеріалознавство», «Будівельне креслення», «Електротехніка», «Охорона праці» та включав виконання тестових завдань на персональному комп’ютері.
Практичний тур складався з виконання одного завдання, що відповідає вимогам третього кваліфікаційного розряду та передбачає цегляну кладку простінка з чвертками за однорядною системою перев’язки, товщиною в 2 цеглини, з розшивкою швів.
Учень Антошкевич Олександр здобув 9 місце і нагороджений грамотою.

IMG_2115

IMG_2344

IMG_2439

IMG_1883

IMG_2026

Нагору