Лиш праця світ таким, як є, створила. Лиш в праці варто і для праці жить

Столяр – одна з небагатьох робітничих професій, яка потребує чіткої координації рухів рук, доброго окоміру, обережності, акуратності під час виконання роботи.
Столяр є одна з найбільш поширених професій. Потреба у столярах на ринку праці постійна; це одна з небагатьох робітничих професій, яку постійно потребують підприємства України. Вони можуть працювати як на великому будівництві, так і в будівельних бригадах, на меблевих фабриках та на маленьких приватних меблевих підприємствах.
Обробка деревини – одне з давніх ремесел, яке опанувала людина. Столярне ремесло серед інших завжди було надзвичайно важливим.
Результатом роботи столяра є виготовлення, складання та встановлення виробів з деревини: віконних рам, сходових огороджень, меблів, дверей, корпусів легких суден, музичних інструментів та предметів домашнього вжитку.
15 -18 травня 2018 р. у м. Дніпрі відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійної (професійно-технічної) освіти з професії “Столяр будівельний”. Захід відбувся на базі ДПТНЗ “Дніпровське вище професійне училище будівництва”. У конкурсі брали участь учні навчальних закладів з 21 області України.
Рідну Тернопільщину представляв учень групи 36-СХМ Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. М. Паращука Корчак Андрій, який став переможцем ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійної (професійно-технічної) освіти Тернопільської області з професії “Столяр будівельний”. Наставником Андрія є майстер виробничого навчання «Відмінник освіти України» Гешта В. І., який сформував і передав навики, уміння столярної роботи, професійну майстерність своєму вихованцю, підтримував його в усіх етапах конкурсу.
До складу журі конкурсу увійшли представники бізнесу та підприємств, які оцінювали роботу за кількома показниками: організація робочого місця, чистота обробки дерева, якість розмітки, складання каркасу та загальний зовнішній вигляд.
Конкурсантам запропонували тести для визначення теоретичних знань з професії, а також практичне завдання – виготовити табурет.
Наш учень Корчак Андрій виборов перемогу, зайняв 7 місце і нагороджений дипломом.
Вітаємо з перемогою! Зичимо нових успіхів та радісних моментів на шляху до фахового зростання.

SAM_1828

SAM_1927

SAM_1938

Нагору