Всесвітній день охорони праці

За ініціативою Міжнародної організації праці  для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

Указом Президента України від 18 серпня 2006 року №685/2006 день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і  здоров’я  працівників офіційно визнаний в Україні – 28 квітня. Наша держава разом з усім світом відзначатиме 28 квітня Всесвітній день охорони праці.

Міжнародна  організація праці  у 2018 році визначила девіз Дня охорони праці: «Захищене і здорове покоління».

У Тернопільському вищому професійному  училищі №4 ім. М. Паращука 27 квітня було проведено День  охорони праці. Викладачами охорони праці Засадко Т.Я. та Плисюк О.І. організовано виставку учнівських рефератів, в яких  розкрито значимість охорони праці у робітничих професіях.  Учні, які здобувають майбутню професію штукатур, лицювальник-плиточник,  маляр будівельний відобразили необхідність дотримання основних правил техніки безпеки у своїх малюнках. Кожна група підготувала презентації зрізних розділів охорони праці, кращі з яких були представлені  в цей день.

Під час перерв  учні переглянули відеофільми:

  1. Оберіть за правило – працювати правильно.
  2. Охорона праці на будівельному майданчику.
  3. Правила безпеки при використанні електрифікованих інструментів.
  4. Безпека праці при використанні штукатурних і малярних робіт.

У навчальному корпусі  інженером з охорони праці Таранущенком Ю.А.         було проведено виставку вогнегасників, спецодягу для професій та індивідуального захисту з охорони праці.

Учні взяли активну участь у всіх подіях заходу. Викладачі дали змогу  учням спробувати себе в різних ролях, оцінити свої сили в різних видах діяльності, висувати ідеї, реалізовувати їх, фантазувати та майструвати.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору