п`ятниця , 26 квітня 2024

ПРОФЕСІЯ БУДІВЕЛЬНИКА – ЦЕ ПОГЛЯД В МАЙБУТНЄ

Йде час, удосконалюються технологічні процеси, розробляються новітні технології, але будь – що не обходиться без людини, робітника, спеціаліста, професіонала. І у будь – які часи не було і немає вищого звання, ніж людина праці. Це його руками, вмінням, майстерністю створюються матеріальні цінності, добробут народу, держави. Без робітника не впровадиться в життя найвища ідея вченого, наймодернізованіший проект інженера, конструктора, не буде працювати найновіша техніка.

Горде звання “Будівничий” належить представникам багатьох професій, зокрема це стосується мулярів.

Муляр –  це дуже потрібна для нашого суспільства професія. Вона ще довго лишатиметься  на будовах однією з головних, хоч характер роботи дещо змінюється: використовуються сучасні новітні камені, сухі розчинові суміші, новітні технології кладки, механізми.

18.04.2018 р. у нашому училищі відбувся конкурс фахової майстерності з професії муляр. Метою заходу було виявлення обдарованих учнів, підвищення рівня професійної майстерності та розвитку творчих здібностей. Конкурс проводився в два етапи – теоретична та практична частини.

Практичний етап  конкурсу –  кам’яна кладка із силікатної цегли під розшивку.

Конкурс проходив у майстерні мулярів.

Кваліфіковане журі уважно стежило за проведенням змагань серед учнів. Враховувалося все: дотримання технології, вміння організувати робоче місце і дотримання безпечних правил ведення робіт, доцільне застосування інструментів і пристосувань.

Учні показали  вміння працювати самостійно, контролювати роботи поопераційно, виконувати правила виробничої санітарії.

Головне для учнів – стати  майстром своєї справи і не боятися нічого нового. Тоді не так важливо, що будувати: відновлювати історичний особняк, зводити модернізований котедж, або щось ультрамодне. Важливо, що твоя робота приносить величезну користь, її помічають, вона стає не просто частиною міста, але і цілою історією.

Переможцем конкурсу став учень 8 (І) – Б МШ Антошкевич Олександр.

Вітаємо переможця та бажаємо подальших успіхів!

DSCN1276

 

DSCN1285

DSCN1328

DSCN1330 — копия

DSCN1338 — копия

DSCN1232

DSCN1246

DSCN1248

Нагору