п`ятниця , 26 квітня 2024

«Люблю Україну не за те, що вона велика, а за те, що вона моя…»

Герої не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі.

Україна – країна трагедій і краси, де найбільше люблять волю і найменше її знали, країна гарячої любові до народу, довгої героїчної боротьби за волю і незалежність. Минуло вже чотири роки від трагічних подій, що сталися на Майдані у Києві. 15 лютого вихователем гуртожитку №1 Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. М. Паращука Луговою Зоряною Богданівною було проведено вечір-спомин «Люблю Україну не за те, що вона велика, а за те, що вона моя», присвячений вшануванню Героїв Небесної Сотні.

Учні груп № 5(І)-А СР, № 31 – АО, № 38 – А СР поетичними рядками та піснями віддавали належну шану патріотизму й мужності українців, які у лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору, були вбиті снайперами і стали «Небесною Сотнею». Вихованці згадували і перших із списку «Небесної Сотні» – Сергія Нігояна, Михайла Жизнецького, Ігоря Вербицького та «Юних Ангелів» – Назара Войтовича, Устима Голоднюка, Дмитра Максимова і інших. Протягом усього вечора демонструвався тематичний відеоряд про події того часу.

Учасники вечора-спомину запалили лампадки і поклали квіти до меморіального кутка пам’яті Героїв «Небесної Сотні» та насамкінець вшанували їх хвилиною мовчання.

Сьогодні ми не маємо права забути, що Герої «Небесної Сотні» дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, а тому ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити, це пам’ятати, аби їх жертва не була марною і щоб подібне не повторилося.

1

2

3

4

5

Нагору