вівторок , 23 липня 2024

Відкритий урок з матеріалознавства.

11 листопада викладачем професійно-теоретичної підготовки Романом Ярославовичем Василиком був проведений відкритий урок з матеріалознавства на тему: «Виробництво пиломатеріалів» у групі 6(І) СХМ за професією Столяр (виробництво художніх меблів).

Викладач ознайомив учнів із видами сучасного виробництва пиломатеріалів, а також вказав переваги та недоліки кожного виду. Для ознайомлення з найновішими технологіями розпилювання пиломатеріалів учні переглянули фрагмент відеофільму, який взято з Інтернет-ресурсів. Використання відео сприяло візуалізації навчального матеріалу, активізації пізнавальної діяльності.

За типом урок був комбінованим. Для перевірки знань, умінь і навичок учнів викладачем використано тестові завдання з елементами самоперевірки. При подачі нового матеріалу було застосовано мультимедійний проектор, плакати, роздатковий матеріал, відеоматеріали. Мета уроку сприяла поглибленню і розширенню знань, умінь учнів з даної теми.

Роман Ярославович обґрунтував необхідність вивчення даної теми, адже знання новітніх технологій виробництва пиломатеріалів – одне з основних завдань, яке формує компетентність столярів, їхню конкурентоспроможність на ринку праці. В кінці уроку викладачем вдало використано один із методів сучасних технологій коучингу – шкалування, який дав змогу кожному учневі самостійно оцінити за десятибальною шкалою свою роботу на уроці, адже найефективнішою оцінкою є самооцінка.

Насиченість уроку, жвавий інтерес учнів позитивно відмітили усі присутні.20171110_113817 20171110_113839 20171110_113802(1)

Нагору