Поїздка карпатським краєм

Учні групи № 26 СХМ під керівництвом майстра виробничого навчання Гешти В.І., класного керівника Гешти Л.М., вихователя Чорної В.О. 26 – 28 травня здійснили поїздку в гори Карпати.
Побували в місті Яремчі. Помилувались водоспадом Пробій, який є одним із найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води – 8 метрів. Водоспад знаходиться на річці Прут. Над ним побудований міст заввишки 20 метрів. За водоспадом міститься сувенірний ринок, де учні мали змогу познайомитися з дерев’яними виробами, техніками різьби по дереву, вишиванками.
Побували на водоспаді Гук, висота якого становить 900 метрів над рівнем моря. Названий водоспад Гуком, тому що гучний, чути здалеку.
Велике враження на учнів справив Буковель, адже це найбільший гірськолижний курорт України, який розміщений на 5 горах. Найвища точка курорту – гора Довга 1372м. З оглядового підйомника учні милувалися природою Карпатських гір. Побували також на Яблунецькому перевалі.
Але найбільше захоплення викликало сходження на гору Говерла, це є найвища точка України, висота – 2061м. Слово говерла означає «снігова вершина». І, дійсно, коли учні піднялися, на вершині гори лежав сніг. На вершині встановлено плиту, в яку вмонтовано капсулу з землею з усіх областей України, а також великий металевий хрест, скульптурний монумент з українським тризубом, що зазнав вандалізму в 2016 році і бетонний стовп. Вийшовши на вершину, відкривається краєвид неймовірної краси.
І навіть дощу не вдалося зіпсувати гарний настрій учні готували їжу на відкритому вогні, грали у футбол, а ввечері, сидячи біля багаття, співали пісні. Поїздка принесла багато вражень, відкрила у кожному учневі нові риси характеру, навчила товариськості, уміння допомогти один одному. Тож вивчаймо свій рідний край.

DSCN7271

DSCN7322

SAM_1588

SAM_1590

SAM_1606

SAM_1629

SAM_1639

SAM_1644

SAM_1649

Нагору