п`ятниця , 29 березня 2024

Патріарх Йосиф Сліпий, як ісповідник віри Воскреслої Церкви

На таку тему, з нагоди 125-тої річниці від дня народження Верховного Архієпископа, Львівського предстоятеля Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого,
15 березня відбувся урок духовності для учнів училища за участю студентів 4-го курсу Тернопільської Вищої Духовної Семінарії ім. патріарха Йосифа Сліпого. Учасники вокального квартету семінарії Ігор Демидась, Володимир Гоцко, Любомир Малоїд і Михайло Кузь розпочали урок молитвою “Отче наш”.
У своїх виступах студенти-доповідачі Павло Боняківський і Віталій Шувалов, на високому науковому рівні розкрили життєвий шлях патріарха, його 18-річні поневіряння в сталінських таборах Сибіру, невтомну працю на благо Української греко-католицької церкви, мрію про вільну і незалежну Україну.
Йосиф Сліпий у своїх творах та виступах завжди закликав українців до єдності словами: “Навчіться, щоб все своє, рідне, треба любити. Любіть свій нарід, за нього постійно моліться, для нього працюйте, вчіться й жийте”.
Семінаристи звертаючись до учнівської молоді, закликали любити Батьківщину і ближнього, шанувати своїх батьків так як це робив впродовж життя наш визначний земляк, патріарх Йосиф Сліпий. На завершення уроку студенти-семінаристи і учнівська молодь училища виконали духовний гімн “Боже Великий, Єдиний”.

1

2

3

4

5

6

Нагору