четвер , 28 березня 2024

Круглий стіл з лікарем фтизіопедіатром

Здоров’я – то найбільший в світі дар!
Його цінуємо, коли втрачаємо…
Молитви шлемо вище хмар,
Бо повернути як, не знаєм…

16 березня 2017 року в світлиці гуртожитку № 2 старший вихователь Шаршонь С.Б. провела круглий стіл з лікарем фтизіопедіатром Оксаною Зіновіївною Солом’яник на тему: «Туберкульоз – серйозна загроза для здоров’я!» Метою заходу було: ознайомити учнів з базовою інформацією про туберкульоз; пояснити шляхи зараження туберкульозу і умови, що сприяють розвитку цього захворювання; формувати навички дотримання правил особистої гігієни.
У своїй бесіді досвідчений лікар пояснила учням про такі поняття: туберкульоз, інфікування, паличку Коха, пробу Манту, флюорографію. Також учні переглянули відеофільм «Туберкульоз – загроза людства», протягом якого мали змогу ставити запитання, на які отримали професійні відповіді та коментарі. Особливу увагу Оксана Зіновіївна звернула на небезпечні наслідки вживання тютюнових і алкогольних виробів, про дотримання правил особистої гігієни, про здорове харчування, про здоровий спосіб життя – заняття фізкультурою і спортом.
Старший вихователь Шаршонь С.Б. подякувала лікарю за цікаву та змістовну бесіду про туберкульоз і закінчила зустріч такими словами: «В народі кажуть: «Життя прожити не поле перейти». Тому ніколи не бійтеся труднощів. Пам’ятайте: ваше життя у ваших руках».

DSC_1544

DSC_1547

DSC_1548

Нагору