понеділок , 6 травня 2024

«Молоді – правові знання»

Під таким девізом в училищі з 5 по 9 грудня 2016 року відбувся Всеукраїнський тиждень права. Упродовж тижня учні навчального закладу зустрілися з відповідальними працівниками Тернопільського місцевого центру надання вторинної правової допомоги. Адвокат Юрій Франків розповів про діяльність правового центру, запросив присутніх працівників і учнів, при необхідності, звертатися за безкоштовною допомогою з різних питань цивільного і кримінального права. Навів приклади адміністративних порушень з боку підлітків, які розглядаються у тернопільських судах. Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами щодо надання безоплатної правової допомоги Ірина Максимюк відповіла на численні запитання учнів щодо їхніх прав згідно Конституції України.
6 грудня у всіх навчальних групах класні керівники провели інформаційно – просвітницькі години на тему: «В’ячеслав Чорновіл – титан духу і честі, видатний правознавець і політик».
8 грудня відбувся Всеукраїнський урок права на тему: «Конвенція про захист прав людини та основних свобод», який провів аспірант Тернопільського державного педагогічного університету ім. В.Гнатюка Володимир Ризинкевич. Під час кроку присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою на правову тематику.
В учнівських світлицях гуртожитків вихователі Білик І З. і Колісник З.В. провели з учнями бесіди на теми: «Історія виникнення і розвитку правової держави. А чи є правовою державою незалежна Україна?», «Правова свідомість – показник вихованості молоді», вихователь Ляхович Г.Т. – диспут «Ти проживаєш у гуртожитку, а чи знаєш свої права і обов’язки?».
В учнівській світлиці гуртожитку №1 працівники бібліотеки Шевчук Є.Г. і Човніцька М.І. провели бібліографічний огляд літератури на правову тематику, а в читальному залі бібліотеки ознайомили учнів з книжковою виставкою «Закон і молодь».
Юрконсульт Маркович С.М. щоденно проводила для учнів консультації з «Основ Конституційного права України».
Щодня впродовж тижня вихователі організовували для молоді перегляди відеофільмів з наступним обговоренням, зокрема «Закон і ми», « Презумпція невинуватості», « Той, що вірить в правду», «Нюрнберзький процес», «Правосуддя для всіх».

1

2

3

4

Нагору