У Тернопільському ВПУ № 4 презентували виставу «Сотниківна»

30 квітня 2015 року відбувся звіт художніх колективів ТВПУ № 4 ім. М. Паращука. У звіті взяв участь народний художній фольклорно-поетичний театр «Терноцвіт» під керівництвом Наталії Кос.
На суд глядачів була поставлена вистава Богдана Мельничука “Сотниківна” за повістю Богдана Лепкого. Режисер вистави – Наталія Кос, помічник режиссера – Олександра Чорней. Ролі виконували учні першого курсу училища. Козака Мамая зіграв викладач історії – Ярослав Співак.
Надзвичайно патріотична вистава демонструє часи гетьмана Івана Виговського, переможну битву під Конотопом. Тексти акторів надзвичайно багаті на прислів’я і приказки. Про гру акторів говорити не приходиться, бо театр аматорський, але й там є чимало цікавих, вдало зіграних образів. Найважливіше ж у виставі – змістовна частина. У такий непростий період для нашої держави, грати у виставі «Сотниківна» – відчуття особливе, якось глибше переживаєш усе те, про що розповідаєш глядачеві, бо сьогодні усе воно нам наболіле. Болить, що московські кати на українській землі вбивають наших співвітчизників,  що на деяких територіях України Росія намагається встановити свої правила та закони і володарювати. Але націоналістичний дух українців незламний і він усіх нас приведе до мети. Це й хотіли донести до людей актори театру, єдність – те, що робить нас сильними. Крім того, вистава «Сотниківна» подарувала глядачам чимало позитивних емоцій. Вона нагадує нам історію українського народу, закликає бути патріотичними і зміцнювати козацький дух, що наразі нам дуже потрібно.
У залі була неймовірна позитивна атмосфера. Актори відмінно грали і просто запалювали зал. «Сотниківна» є дуже актуальною у наш час, адже події у ній перегукуються із сьогоденням. Бачимо, що історія здатна повторюватися! Те, що бачимо не сцені і що коїться зараз в Україні – аналогічне. Москалі, війна, жертви, поразки та перемоги, декілька гетьманів і одна булава та сильна українська нація…  Актори народного фольклорно-поетичного театру «Терноцвіт» вірять, що спільними зусиллями, підтримуючи один одного, ми визволимо наші землі від загарбника і в Україні знову настане мир!

P4300033 - Копія
P4300044 - Копія
P4300058 - Копія

P4300066 - Копія
Керівник народного
художнього фольклорно-поетичного
театру «Терноцвіт» Наталія Кос.

Нагору