понеділок , 6 травня 2024

Понад Крутами – вічність у сурми сурмить

Слава Україні!
Героям Слава!
Герої не вмирають!
Ці вітання як ніколи ввійшли у наше повсякденне життя. Як ніколи ми знаємо їх значення. Кажуть, людина помирає не тоді, коли йде з цього світу, а тоді, коли про неї забувають.
5 лютого в актовій залі училища було проведено урок – реквієм «Спомяни їх, не забудь!», щоб вшанувати пам’ять загиблих під Крутами. Захід провела викладач історії Півторак Лілія Володимирівна.
Учні училища ніби повернулися на 97 років назад і стали свідками далекого минулого, і в їхніх молодих серцях горить вогник любові до своєї багатостраждальної землі, і водночас сум щемить серце, молоді, відважні, більшість «Крутян» молодші за них, та не впали вони на коліна, не просили пощади, помилування, гордо йшли на смерть. Вони – символ мужності, відданості, незборимості духу.
Їх безсмертя продовжили Герої Небесної сотні, воїни АТО. Всі вони стали Юними Ангелами, які цінували свою незалежність, любили свій народ і у відповідальну хвилину не падали духом.
Сьогодні, Україна, як ніколи, потребую нашої відданості, тож будьмо патріотами, любімо свою багатостраждальну матір – Україну, і пам’ятаємо тих, для кого могила під Крутами навіки залишається полум’ям віри…

Нагору