Комп’ютер – помічник та вірний друг

З 16 по 20 лютого 2015 року у Тернопільському вищому професійному училищі № 4 ім. М. Паращука проходив предметний тиждень методичної комісії комп’ютерних технологій та економічного профілю. Головою методичної комісії є Іщук Ольга Святославівна. В склад методичної комісії входять 20 викладачів і майстрів виробничого навчання.
В рамках предметного тижня були проведені різноманітні цікаві заходи. Розпочався тиждень демонстрацією відеоматеріалів на тему: «Представлення кафедри комп’ютерних технологій та економічного профілю». Матеріали для перегляду підготували викладач Каплун Юлія Петрівна та майстер виробничого навчання Кужда Галина Іванівна.
17 лютого відбувся конкурс поезії на тему: «Про комп’ютер у вірша», який провели майстри виробничого навчання Бойчук Ірина Орестівна та Павелко Наталія Орестівна. Діти цікаво (серйозно та жартівливо) висвітлили у поезіях, загадках все, що пов’язано з комп’ютером. Перемогу здобули учні групи №11 ОП Шульган Ірина, Шульган Галина та учні групи №21 ОП Білах Ярослав, Ходачок Олена, Шейчук Юрій, Шнур Дмитро.
Викладачем Шабардіною Іриною Михайівною була продемонстрована презентація на тему: «Комунікації».
Викладачем Козак Валентиною Ремерівною був проведений конкурс презентацій на тему: «Тернопільське вище професійне училище № 4 ім. М. Паращука». Найкращу роботу виконав Михайло Швець.
18 лютого викладачем Попеляр Ольгою Євгенівною та майстром виробничого навчання Ільбою Оксаною Петрівною проведено інтерактивну вікторину «Безпека праці при роботі з офісною технікою». У заході взяли активну участь учні груп 31 ІОП і І ОП. Учасники ознайомилися з вимогами безпеки праці користувачів ПК, виконали вправи для очей і аргономічну аеробіку та успішно пройшли тестування.
Майстром виробничого навчання Юречко Марією Іванівною була продемонстрована презентація на тему: «Комп’ютер серед нас», де учні ознайомилися з історією створення комп’ютера.
Викладачем Козак Валентиною Ремерівною був проведений конкурс рефератів на тему: «Інформатика та інформаційні технології».
Майстрами виробничого навчання Пастухевич Наталією Богданівною і Кравцем Миколою Івановичем був проведений конкурс, де учні створювали візитну картку училища. У заході взяли участь учні 11 ОП, 23 БХ та 33 БХ груп. При створенні візиток, учасники продемонстрували високі знання та навички оформлення документів з творчим підходом. Найкращі візитки були у таких учнів: Рабади Ярослава, Бабій Наталії, Гаврилюк Ольги.
Майстри виробничого навчання Небесний Руслан Михайлович і Дика Оксана Любомирівна 19 лютого провели для учнів інтелектуальний конкурс створення рекламних блоків на тему «Правильний вибір своєї професії». В конкурсі прийняли участь учні І, ІІ, ІІІ – курсів. Метою інтелектуального конкурсу була профорієнтаційна робота нашого навчального закладу, створення мотивації до  вибору актуальних професій на ринку праці, орієнтування учнів на свідомий вибір профілю навчання, професії до душі, розвивати в них бажання постійно удосконалювати свої практичні навики, уміння. Інтелектуальний конкурс складався з теоретичної (розв’язування тестів), практичної частини (створення рекламних блоків засобами програмного забезпечення). Учні успішно справилися із завданнями конкурсу. Вони продемонстрували високий рівень знань і виявили фахову підготовку.
Переможцями інтелектуального конкуру стали:
І місце – Ониськів Тарас 31-ОП група, Дручак Світлана 23 –БХ група;
ІІ місце – Хомлюк Віталій 31-ОП група, Павлів Наталія 23 –БХ група;
ІІІ місце – Базьків Олег 31 ОП група, Бих Оксана 23 БХ група.
Усі учасники інтелектуального конкурсу за свої успіхи були нагороджені грамотами.
19 лютого викладачем Костюк Оксаною Володимирівною та майстром виробничого навчання Солодкою Лідією Миколаївною була проведена естафета на спритність по розгадуванню ребусів на комп’ютерну тематику. В естафеті взяли участь учні 11 ОП та І ОП груп. Переможцями стали Журик Олена, Перестюк Володимир, Єрохін Сергій та Ковальський Віталій.
20 лютого викладачі Горішна Любов Володимирівна і Максимлюк Галина Романівна провели конкурс рефератів на тему: «Бізнес – план».
Переможцями стали:
І місце – Васильчук Алла 33 БХ група;
ІІ місце – Бих Оксана 23 БХ група;
ІІІ місце – Дручак Світлана 23 БХ група.

Нагору