Державний Прапор – святиня України

Кожний народ має свою мову, свої традиції та звичаї, що виробилися упродовж багатьох століть. У кожного народу є свої національні святині, символи. Державний прапор є національним символом нашої держави. Під ним українці йшли до проголошення самостійності, тому для України як держави, яка має давнє історичне коріння і прагне стати повноправним членом Європейського Союзу, природним має бути вияв пошани до своєї національної символіки, а саме до прапора.
З давніх-давен стяг був святинею, без нього військо не рушало в похід, не вступало в бій. Як відомо, за часів Київської Русі існували лише князівські стяги. Найбільш уживаними кольорами були червоний, білий та блакитний, рідко жовтий. Використання жовтого та блакитного кольорів на прапорах України – Русі простежується від часів прийняття християнства. Першу спробу створити жовто – блакитний прапор з двох горизонтальних смуг приблизно такої форми, як тепер, здійснила Головна Руська Рада, яка почала боротьбу за відродження української нації.
Поєднання кольорів синього і жовтого може трактуватися по –різному. Це кольори сонця, верховного божества наших предків, та води –основних життєдайних сил і символів української міфології. Це і чисте, мирне безхмарне небо, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символом мирної праці і достатку.
26 лютого 2015 року в стінах нашого училища відбувся виховний захід тему: «Наш стяг пшеничний у степах під голубим склепінням неба…», який підготувала викладач Шабардіна Ірина Миколаївна. Мета заходу: розширити знання учнів з національної символіки, докладніше ознайомитися з історією і значенням Державного Прапора як символу держави, сприяти формуванню національної свідомості учнів, виховувати почуття патріотизму, розуміння своєї причетності до долі України. У залі звучали пісні і вірші, присутні переглянули відеофільми про історію Українського прапора.
Прапор – це наша незалежність, наш дух, честь і наша слава. Він об’єднує всі регіони в єдину соборну Україну, у великий український народ. Шануймо та оберігаймо свій національний прапор!

Нагору