п`ятниця , 26 квітня 2024

Над Крутами – круки

І впали всі за Рідний край,

Де бій горів кривавий, лютий…

В річницю смерті їх – згадай

Про Крути.

Сьогодні той день, коли сумні дзвони нагадують нам про трагічну і водночас героїчну подію в історії України – битву під Крутами.

29 січня 2015 року в стінах нашого училища відбувся виховний захід на тему: «Крути – честь і трагедія України», який  підготував вихователь Ризинкевич Володимир Богданович. Мета заходу: розкрити хід бою під Крутами та його наслідки для України, виховувати в учнів почуття патріотизму, повагу до історичного минулого своєї країни.

Рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі, понад 300 курсантів військової школи, студентів та гімназистів вступили в нерівний бій із значно переважаючим, добре озброєним противником. Упродовж кількох днів вони стримували величезну більшовицьку армію на підступах до Києва. З боку сучасної військової науки ця битва, вирішальною не була, з іншого боку, вона стала символом нескореного духу нашої нації.

Літературно – музичну композицію за творами українських поетів читали учні 31 ОП групи, в яку органічно впліталися пісні, що їх виконали Степан Костюк та Євгенія Шевчук під музичним супроводом Олега Зозулі. Присутні мали можливість відгортати назад сторінки 20-го століття, переглянувши фрагменти відеофільму, в якому передавалась сутність та трагічність подій далекого 1918 року. Захід завершився хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих за волю України.

Нагору