Італія – Іспанія – Греція – Португалія, але серцем я з Україною

Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми. Ми горді зватися українцями. Поклик рідної землі завжди відчували наші прадіди й діди, ті, хто живе в Україні та кого доля закинула на чужину. І де б не був українець, захвилюється аж до сліз, почувши рідне слово.
Однією з найболючіших і найактуальніших проблем для сучасної України є проблема еміграції її громадян до інших країн. Зрозуміло, що емігрувати за межі рідної країни змушені люди, що з різних причин не можуть повноцінно жити на її теренах.
Емігрант (за визначенням «Словника іншомовних слів») – це особа, яка залишила Батьківщину і виїхала в іншу країну на постійне чи тривале проживання. За різними оцінками від 2 до 3,5 мільйонів українців живуть та працюють за кордоном. Хто їде з відчаю, хто більш розсудливо хоче заробити на майбутнє.
10 грудня 2014 року відбувся виховний захід на тему: «Туга за Україною», присвячений емігрантам. Захід провели учні 1(ІІ) ОП групи під керівництвом майстра виробничого навчання Юречко Марії Іванівни. Вони виконували пісні і декламували вірші, читали листи дітей до батьків, які покинули рідний дім в пошуках кращої долі. На очах багатьох присутніх в залі були сльози.
Не сивій за щастя на чужій чужині,
Мамо,так потрібна ти своїй дитині
Я не хочу статків, рідна моя нене,
Не замінять ласку папірці зелені…

Нагору