Пам’ять голоду, пам’ять серця

24 листопада у читальному залі бібліотеки було проведено вечір пам’яті «Горять свічки в людських долонях, жовті й білі…», присвячений пам’яті жертв голодомору. Учні декламували вірші, наводили ті страшні факти та цифри, що забрали життя мільйонів безневинних українців, переглянули відеофільм.

Цього вечора бібліотека перетворилася на своєрідний храм пам’яті, храм духовності та співчуття. Усі присутні хвилиною мовчання вшановували пам’ять жертв того страшного лиха, що випало на долю найродючішої держави та запалили свічки. Було зачитано свідчення очевидців трагедії.

Ми не маємо права забути ті страшні уроки минулого, а хвилина спомину та пам’ять увійде в наші серця тихою молитвою. Ми повинні пам’ятати про страшний злочин проти України. Нехай багатомільйонні жертви голодомору, Другої світової війни, Чорнобиля, а сьогодні уже Майдану та АТО стануть поштовхом до становлення справді незалежної, повноцінної держави України. Захід підготували учні групи № 32 ІОП та працівники бібліотеки училища Шевчук Є.Ф. і Човніцька М.І.

Крім того, учні та працівники училища взяли участь у всеукраїнській акції «Засвіти свічку».

Нагору