У ТВПУ-4 відкрили майстерню-магазин

magazynМайстерню із сучасним устаткуванням для практичних занять майбутніх контролерів-касирів, агентів з постачання, продавців продовольчих товарів відкрили сьогодні у Тернопільському училищі №4
Основною проблемою більшості молодих фахівців, у тому числі робітничих професій, є відсутність досвіду роботи, практичних фахових навиків. Розв’язати цю складну задачу взялись у Тернопільському вищому професійно-технічному училищі № 4 імені Михайла Паращука. Сьогодні, 31 травня, тут відкрили нову майстерню-магазин.
За словами директора училища, депутата Тернопільської обласної ради Павла Федика, навчальний заклад пройшов атестаційну комісію та вже готується отримати ліцензії на відкриття нових спеціальностей. «Ми провели аналіз ринку праці в області, – говорить Павло Федик, – і з’ясувалось, що саме кваліфікованих працівників торгівлі бракує в області. Тим паче, що жоден навчальний заклад краю не готує агентів з постачання. Особливо важливо, що, закінчивши наше училище, випускники зможуть без проблем отримати роботу».
Щойно відкрита спеціалізована майстерня призначена для підготовки робітничих професій сфери торгівлі та послуг. Кабінет для практичного навчання обладнаний сучасним торговельним устаткуванням, яке дозволяє учням набути необхідних вмінь та навиків. І касовий бокс, і транспортер, і комп’ютер, і новітня програма надані в рамках соціальної ініціативи першого заступника голови Тернопільської обласної ради Сергія Тарашевського. Сприяючи обладнанню майданчика для навчання майбутніх спеціалістів, Сергій Тарашевський переконаний, що лише такими практичними діями можна допомогти молодому поколінню адаптуватися до дорослого життя. «Вкрай важливо, – наголошує очільник обласної ради, що училище запропонувало абітурієнтам професію, котру потребує нинішнє суспільство. Ми сьогодні маємо надлишок певних спеціалістів, які, завершивши навчання, не можуть знайти роботу. У даній же ситуації, керівництво навчального закладу доклало зусиль, щоб їхні випускники разом із фахом отримали роботу. Тому створення для майбутніх касирів, менеджерів з продаж тощо майстерні, де вони отримають практичні навички та уміння, є логічним продовженням сприяння молодим людям знайти своє місце у житті».

Нагору