Неважливо, що ти водиш – хоч “Мерседес”, хоч трактор, Учитель ти, директор, а може – футболіст, Значення має один лиш фактор: Якщо права в кишені є, ти – автомобіліст!

В останню неділю жовтня в Україні святкували День автомобіліста і дорожника. Саме тому, напередодні, в нашому училищі методичною комісією викладачів спецпредметів та майстрів виробничого навчання груп з ремонту та обслуговування колісних транспортних засобів, електрогазозварників було організовано «Тиждень професій», присвячений Дню автомобіліста, в рамках якого було проведено багато цікавих заходів.

Понеділок. У вестибюлі навчального корпусу було проведено тренінг «Випробуй у безпеці». Згідно статистичних даних, щороку в Україні внаслідок аварій, пов’язаних з керуванням транспортними засобами у нетверезому стані, отримують травми більше 3200 осіб. З них близько 400 громадян отримують травми, несумісні з життям. Відповідно, кожні 8 годин з вини нетверезих водіїв гине одна людина.
Учні мали змогу випробувати спеціальні окуляри «Drunk Busters Goggles», що імітують вплив алкоголю на поведінку людини, допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані.
Даний захід був спрямований на те, щоб такі інновації допомогли учням, як майбутнім водіям зрозуміти: у стані сп’яніння за кермо сідати заборонено.
Захід провели: голова методичної комісії Пастухевич Володимир Мар’янович, а також майстри виробничого навчання Губарева Ольга Іванівна та Пастухевич Наталія Богданівна.

Вівторок. На першому поверсі навчального корпусу було організовано виставку учнівських проектів на тему: «Застосування конструкційних матеріалів в автомобілебудуванні» під керівництвом викладача спецпредметів Іщук Ольги Святославівни. А токож було проведено «Веселу перерву» під час якої учні вправлялися у розгадуванні кросвордів на автомобільну тематику. За кожну правильну відповідь учні отримували заохочувальні призи.
Захід провели: Ольга Іванівна Губарева та Наталія Богданівна Пастухевич, кросворд підготував Костюк Анатолій Володимирович.

Середа. Для учнів першого курсу в актовій залі було проведено виховну годину на тему: «Еволюція автомобіля», під час якої учні мали змогу ознайомитися з історією винайдення, розвитку та вдосконалення як окремих елементів автомобіля, так і галузі автомобілебудування в цілому. Після завершення заходу з учнями було проведено вікторину із заохочувальними призами.
Під час великої перерви, на майданчику перед навчальним корпусом, було проведено майстер-клас по заміні колеса в дорожньо-польових умовах. Просте, на перший погляд, завдання, та в край важливе з позиції безпеки та економічності. Учні мали змогу долучитися до заміни колеса і довели, що виконати це можна за 10 хвилин, якщо чітко знати послідовність дій.
Заходи провели: викладач спеціальної технології Рудик Микола Васильович та майстер виробничого навчання Пастухевич Володимир Мар’янович.

Четвер. «Електокари – автомобілі майбутнього?». Під таким гаслом пройшла в актовій залі інформаційно-просвітницька година. Усі присутні ознайомились з принципами роботи автомобілів на електродвигунах, недоліками та перевагами цих автомобілів у повсякденному використанні, а також темпами розповсюдження їх на території нашої країни.
Родзинкою заходу стала поява електромобілів марки «Tesla» та «Nissan» під навчальним корпусом нашого училища. Присутні мали можливість переконатися у видимих перевагах електромобілів, а також зробити фото на згадку.
Крім цього, на великій перерві учні групи №24-СЕ під керівництвом майстра виробничого навчання провели майстер-клас з виготовлення металевої троянди – найкращий подарунок, що виготовлений власноруч.
Заходи провів: майстер виробничого навчання Юзвін Ігор Васильович.
Особлива подяка салону «Електрокар» та його керівнику Андрію Редькві за надані електромобілі.

П’ятниця. Завершальним акордом у проведенні «Тижня професій», присвяченого Дню автомобіліста, став парад автомобілів, в якому взяла участь чимала кількість водіїв на чолі з директором училища. Особливу увагу глядачів привернули до себе два учасники автоколони, це – раритетний мотоцикл «Муравей 2-М», за кермом якого був викладач спецдисциплін Рудик Микола Васильович та спортивний мотоцикл «Honda», яким керував учень групи № 14 – А СЕ Черновалюк Максим. Після завершення параду усіх бажаючі мали змогу прокататися на цих мотоциклах.
При підготовці «Тижня професій», команда експертів провела огляд-конкурс серед водіїв училища і за його результати здійснила нагородження.
Отож, у номінації «Я тепер крутий чувак, буде ще і Каділак» здобув перемогу Грищук Іван Михайлович і його автомобіль «CHEVROLET Epica».
Наступним переможцем став водій не просто водій, адже він дуже любить автомобілі, вміє їх ремонтувати, модернізувати і навіть створювати щось нове та незвичайне, крім цього він веде гурток «Конструювання малогабаритної техніки». Переможцем у номінації «Пан склепав сам» став Рудик Микола Васильович.
«Там де піхота не пройде» обов’язково пройде наш бухгалтер Оксана Володимирівна Черновалюк і її автомобіль «Chevrolet Niva».
Наступний переможець також вибраний не просто так, адже він береться за будь-яку роботу: чи то ремонт автомобіля, чи то зварювання воріт. Отже, у номінації «Майстер на всі руки або майстер-ламайстер» переможцем став Скочинський Василь Дмитрович і його автомобіль «Ford Scorpio».
У номінації «А я їду така собі вся в Дольче-Габана» перемогу здобуває Люба Іванівна Коробейник і її автомобіль «Ford Focus».
У номінації «Якби не я – вона б вже давно не їздила» перемогу здобув Янів Ігор Васильович, який дає «Славуті» кожний день нове життя.
У номінації «Маленька, чорненька, а їздить швиденько» перемогу здобув Ігор Миронович Безкостий і його автомобіль «Chevrolet Aveo».
У номінації «Комар носа не підточить, або китайська копія Мерса-очарика» перемогу здобув Співак Ярослав Іванович і його “ластівочка” «Geely».
У номінації «Якщо сам не зможу відремонтувати – дружина купить нову» здобув перемогу Василик Роман Ярославович і його автомобіль «Ravon R4».
У номінації «Руки в маслі, шия в шмірі» перемогу здобув водій, у якого автомобіль завжди сяє – чистенький, наполірований, з якого варто брати приклад по догляду за власним авто усім водія – Юзвін Ігор Васильович.
У номінації «Танки бруду не бояться» перемогу здобув учасник АТО Костюк Анатолій Володимирович.
У номінації «Тато співав та машини не мав. А я граю і співаю, і машину маю» здобув перемогу золотий голос нашого училища Запотічний Ігор Іванович.
У наступній номінації здобув перемогу водій, який “залітає” на роботу за максимально короткий час, особливо коли спізнюється. Пастухевич Володимир Мар’янович переможець у номінації «Крил не має, а літає».
У номінації «Головне не швидкість, головне – напрямок» перемогу здобув найбільш зосереджений на дорозі водій, який не відволікається навіть на пасажирок, що сидять праворуч нього – Назар Володимир Павлович.
Переможцем у номінації «На зло кондуктору – піду пішки» став майстер виробничого навчання Матеха Іван Петрович – людина, яка поки що не водій. Але ми впевнені, що після візиту до нашого училища електромобілів, він визначився, яка машина йому потрібна, адже він – за здоровий спосіб життя та збереження екології.
Тож ще раз вітаємо водіїв з професійним святом! – Щасливої всім дороги!

15

14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вітання OLYMPUS DIGITAL CAMERA 8

7

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору