понеділок , 6 травня 2024

Вебінар «Методика оформлення збірників нормативно-плануючої документації відповідно до СП (ПТ)О на основі компетентнісного підходу»

В сучасних економічних умовах на ринку праці потрібні не лише знання, вміння і навики кваліфікованого робітника, але й здатність їх застосовувати на практиці, виконуючи різні функції. Внаслідок безперервних змін у науково-технічній сфері виробництво потребує таких робітників, які здатні виконувати функції з новим змістом, воно є замовником освітніх послуг і висуває конкретні вимоги до потенційних працівників.

З огляду на це в професійно-технічній освіті на перший план висувається створення умов, які забезпечують всебічний розвиток творчого потенціалу особистості учня. Одним із таких підходів підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників є організація навчального процесу на основі модульно-компетентнісного підходу.

3 жовтня 2019 року Навчально-методичним центром ПТО у Тернопільській області проведено вебінар «Методика оформлення збірників нормативно-плануючої документації відповідно до СП (ПТ)О на основі компетентнісного підходу». У ньому взяли участь заступники директора з навчальної роботи Андрусишин Г.Т., навчально-виробничої роботи Дика О.Л., методисти, старші майстри, голови методичних комісій.

З доповіддю виступила заступник директора НМЦ ПТО у Тернопільській області Іваськів О.Ф. Вона охарактеризувала особливості оформлення навчально-плануючої документації відповідно до СП(ПТ)О на основі компетентнісного підходу. Під час вебінару обговорено питання розробки освітніх робочих програм, створення таблиць відповідності компетентностей навчальних предметів з кожної професії, критерії оцінювання досягнень учнів. Розглянуто вимоги до оформлення переліків навчально-виробничих робіт з професії, а також зразки заповнення журналів теоретичного та виробничого навчання.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

зображення_viber_2019-10-04_10-09-24

зображення_viber_2019-10-04_10-09-25

Нагору