вівторок , 23 квітня 2024

Посміхнись життю, ти йому подобаєшся

Щорічно 10 вересня відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам, що був заснований Всесвітньою організацією охорони здоров’я спільно з Міжнародною асоціацією щодо запобігання самогубств. На жаль, статистика свідчить, що з кожним роком таких трагічних випадків в Україні стає все більше і більше. Сучасний ритм життя, роботи та навчання призводять до того, що в певний момент людина зважується на злочин – злочин проти свого життя. І що найгірше, самогубства поширені й серед підлітків. Так, тема невесела і місцями неприємна, але на те і є цей день, щоб можна було пояснити людям, а в першу чергу молодим, яким не хочеться жити, що життя – хоч і складна річ, але дуже цікава.

Тому з метою профілактики суїцидального ризику в учнівському середовищі, підвищення обізнаності учнів щодо надання підтримки та допомоги одноліткам, які опинилися у складній ситуації, створення безпечного та сприятливого середовища для формування позитивної Я-концепції учнів у навчальному закладі, покращення емоційного стану молоді, інспекторами ТВП ГУНП в Тернопільській області Ярушиною І.В. і Ціхевич Г.О. було проведено акцію «Посміхнись життю, ти йому подобаєшся», в рамках якої учні малювали долоні підтримки, що можуть допомогти у скрутну хвилину та змусити посміхнутися.

У процесі малювання учні говорили про те, що хороший настрій залежить від посмішок людей, хороших вчинків, добрих справ, приємних випадків.

Насамкінець учні з гостями зафіксували свої радісні і щасливі посмішки на світлині.

1

2

3

Нагору