п`ятниця , 29 березня 2024

Лиш праця світ таким, як є, створила. Лиш в праці варто і для праці жить…

В червні 2019 року в рамках обміну досвідом адміністрація та працівники Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. М. Паращука відвідали одне із кращих училищ Рівненської області. Нас зустрів директор вищого професійного училища №1 м. Рівне Стрижеус Ігор Володимирович.

У рамках візиту була проведена оглядова екскурсія по місту, відбулися цікаві та корисні зустрічі з педагогічним працівниками училища, першочерговим завданням яких є налагодження співпраці навчальних закладів професійної освіти України та обмін досвідом: пізнання нових методик, підходів в організації підготовки робітничих кадрів; ведення партнерських відносин у реалізації планів з осучаснення навчально-матеріальної бази, методичного забезпечення навчально-виховного процесу, впровадження інноваційних методик навчання, організація проходження виробничого навчання та виробничої практики учнів на підприємствах міста, області.

Ігор Володимирович ознайомив присутніх із напрямками підготовки освітньої діяльності здобувачів освіти, продемонстрував потужну матеріально-технічну базу училища (навчальні кабінети, виробничі майстерні, лабораторії, полігони з монтажу залізобетонних виробів площею 180 м2, механізованого виконання штукатурних робіт на 15 робочих місць площею 60 м2).

На виконання спільного проекту Міністерства освіти і науки України, фірм «Knauf» (Німеччина) та «Sniezka» (Польша) на базі училища створені навчально-практичні центри з підготовки здобувачів освіти за напрямками: монтажник гіпсокартонних конструкцій, штукатур, лицювальник-плиточник, маляр.

Викладачі та майстри виробничого навчання Рівненського училища поділилися своїм досвідом роботи. Для ефективного проведення навчально-виробничого процесу вони використовують активні форми та методи навчання, новітні технології, зокрема проектні, комп’ютерно-інформаційні, контролюючі, інтерактивні, залучають учнів до роботи з навчальними та творчими проектами. Під час зустрічі з адміністрацією та працівниками ВПУ №1 панувала дружня атмосфера, ми отримали позитивні враження, емоції.

Сподіваємось, що співпраця, обмін досвідом з Вищим професійним училищем №1 м.Рівного буде плідною, цікавою, тривалою та взаємовигідною у напрямку покращення якості освіти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору