п`ятниця , 26 квітня 2024

Всесвітній день охорони праці

Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

У Тернопільському вищому професійному училищі №4 ім. М. Паращука 8 травня було проведено День охорони праці. Викладачі охорони праці Засадко Т.Я. та Шабардіна І.М. організували виставку учнівських рефератів, в яких розкрито значимість охорони праці у робітничих професіях. Учні, які здобувають професії штукатура, лицювальника-плиточника, маляра будівельного, слюсара з ремонту колісних транспортних засобів, електрогазозварника відобразили необхідність дотримання основних правил техніки безпеки у своїх малюнках. Кожна група підготувала презентації з різних розділів охорони праці, кращі з них демонструвались на 4-му поверсі.

Під час перерв учні переглянули відеофільми:
1. Оберіть за правило – працювати правильно.
2. Охорона праці на будівельному майданчику.
3. Правила безпеки при використанні електрифікованих інструментів.
4. Безпека праці при використанні штукатурних і малярних робіт.

У навчальному корпусі інженером з техніки безпеки Таранущенком Ю.А. проведено виставку вогнегасників, спецодягу для професій та індивідуального захисту з охорони праці.

Учні взяли активну участь в усіх подіях заходу. Викладачі дали змогу учням спробувати себе в різних ролях, оцінити свої сили в різних видах діяльності, висувати ідеї, реалізовувати їх, фантазувати та майструвати.

1

2

3

4

5

6

Нагору