ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА ЗАВЖДИ КРОКУЮТЬ РАЗОМ

Професія будівельника дуже цікава, відповідальна, високооплачувана і завжди є затребуваною на ринку праці. Будівельники не тільки зводять нові будинки, а й реконструюють старі, надають їм оригінальності та виразності. Сьогодення вимагає цікавих нестандартних рішень.

Тому з впевненістю можна сказати, що професія будівельника – це професія майбутнього. Якість оздоблювальних робіт, поточних та капітальних ремонтів залежить від багатьох складових, але основними серед них були і залишаються умілі руки малярів.

Таємниці малярної майстерності протягом століть передавалися від батька до сина, з покоління в покоління. У середні віки почали виникати малярські цехи, відокремлені один від одного, що мали власні статути, професійні вимоги та стандарти.

Поступово людство переходило від використання простих і примітивних матеріалів в дизайні інтер’єрів до сучасних інноваційних технологій, що вражають нашу уяву довершеністю, величчю, красою.

14-16 травня 2019 року на базі ВХПТУ №5 м. Вінниця відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти за професією маляр. Змагалися між собою двадцять три учасники — переможці обласних професійних змагань.

Тернопільську область представляв учень групи 37-ШЛМ нашого училища Купяк Максим. Знання, практичні навики та уміння учень здобув на уроках теоретичної та професійно-практичної підготовки під керівництвом викладача Ковч І. Р., майстра виробничого навчання Коробейник Л.І.

Конкурс проходив у ІІ етапи. Теоретичний етап передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: «Технологія малярних робіт», «Матеріалознавство», «Будівельне креслення», «Електротехніка», «Охорона праці» та включав виконання тестових завдань на персональному комп’ютері.

Практичний етап складався з виконання кількох завдань: наклеювання багета (внутрішні, зовнішні кути), нанесення геометричних форм згідно робочого завдання, відведення контуру геометричних форм від руки (без використання малярного скотчу) та фарбування геометричних форм згідно робочого завдання.

Учень Купяк Максим здобув 7 місце і нагороджений грамотою.

Вітаємо Максима та його керівників, бажаємо успіхів та нових здобутків!

2

3

1

0-02-0a-8eee71b5b144b48195205a2eda69623e4bb2d317f6a65fe62f076b85dc77d916_49f7fa8c

Нагору