День цивільного захисту

17 квітня в ТВПУ № 4 ім. М. Паращука на високому навчально-методичному і виховному рівні проведено День цивільного захисту.

Мета заходу – формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема, засвоєння основ цивільного захисту, домедичної допомоги, здійснення психологічної підготовки, забезпечення власної безпеки і безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу.

Програма заходу включала:

  • Показові виступи учнів групи 38-А: одягання протигазу (ЦП-7), загальновійськового захисного комплекту та захисного фільтрувального одягу;
  • Показові виступи учнів групи 11-АО з демонстрацією та коментарем надання домедичної допомоги при пораненнях, кровотечах, переломах, опіках.

Продемонстровано використання джгута-турнікету «Січ» та «Спас», використання гелевих серветок «Опік УН», бактерицидних серветок з розчинами фурагіну та хлоргекседину;

  • показ і пояснення принципу дії вогнегасників;
  • з метою підвищення протимінної безпеки населення та дітей було продемонстровано відеофільм «Небезпечні знахідки».

Слід відмітити велику зацікавленість у проведенні заходу учнів групи 11-АО та 38-А, зокрема Кобзар Оксани, Коропацької Алли, Галана Олександра, Горбулика Миколи, Гушковського Дмитра, Кшевського Василя, Мочкодана Віталія,  Ратушняка Мирослава, Федорака Сергія.

Учень Кшевський Василь є членом військово-патріотичної організації «Сокіл». Він  продемонстрував надання самодопомоги з використанням джгута-турнікету «Січ» при артеріальній кровотечі.

Підготували і провели захід викладачі предмета «Захист Вітчизни» Співак Я.І., Нижник Г.П. та інженер з охорони праці Таранущенко Ю.А.

viber image 2019-04-23 , 08.58.37

viber image 2019-04-23 , 08.58.44

viber image 2019-04-23 , 08.58.55

viber image 2019-04-23 , 08.59.07

Нагору