Маю право голосу

13 березня 2019 року в рамках загальнонаціональної кампанії «Я маю право голосу», що має за мету підвищити рівень обізнаності щодо виборчих прав, механізму їх реалізації та захисту, фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максимюк Ірина, Тимчишин Оксана та директор Центру суспільних досліджень ПОЛІС Процик Ігор  провели з учнями ІІІ-го курсу, які вперше прийдуть на виборчі дільниці, тематичну бесіду «Я вперше маю право голосу».

Мета зустрічі – підвищити юридичну грамотність молоді, сформувати нову правову культуру в суспільстві.

Щоб уникнути непорозумінь та порушень на виборчих дільницях, Ігор Процик у простій та доступній формі розповів учням про законодавчі засади виборчого процесу в Україні, права й обов’язки виборців та інших учасників виборчого процесу, про найбільш поширені виборчі порушення, зокрема, прямий і непрямий підкуп виборців, та пояснив, яка відповідальність очікує на порушників.

Оксана Тимчишин розповіла присутнім, як перевірити наявність своїх даних у Державному реєстрі виборців та дізнатися адресу своєї виборчої дільниці. Дала чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли порушують твої права.

Ірина Максимюк, підсумовуючи сказане, зазначила, що напередодні виборів Президента України правороз’яснювальна робота з усіма суб’єктами виборчого процесу є актуальною і корисною, а усі заходи з підвищення правової культури спрямовані на створення належних умов для набуття громадянами знань законодавства про вибори та навиків його застосування на практиці.

1

2

Нагору