п`ятниця , 26 квітня 2024

“Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити”

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони вмирали за честь, за волю, за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів нашого училища.

21 лютого у приміщенні актової зали відбувся урок патріотизму “Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити” (присвячений вшануванню пам’яті Героїв «Небесної Сотні»).

Учні груп №11-АО, №15-СВ, №14-СЕ віршованими рядками та піснями віддавали шану патріотизму й мужності українців, які у лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору. Протягом усього вечора демонструвався тематичний відеоряд про хронологію подій того часу. Учні запалили лампадки, поклали квіти до меморіального кутка пам’яті Героїв Небесної Сотні і вшанували їх хвилиною мовчання.

Ми не маємо права забути, що Герої «Небесної Сотні» дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це не дозволити, щоб їх жертва була марною та щоб подібне більше ніколи не повторилось.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору