ТИЖДЕНЬ БУДІВЕЛЬНИХ ПРОФЕСІЙ

Улюблена праця – це крила, які піднімають людину над буденністю.

Роки несуть нові події, які стають добрими справами, сотнями підготовлених фахівців та новими щаблинами літопису будівельної галузі. Досвід соціального партнерства з компанією «Sniezka» в контексті розвитку професійно-технічної освіти – крок до організації підвищення професійної компетентності майбутнього робітника.

Справжній будівельник – це не просто професія, це покликання, це творча професія, і кожен її представник по-справжньому «поет» і «творець» своєї справи.
Згідно річного плану роботи методичної комісії викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання груп будівельного профілю 18.02.2019 – 22.02.2019 року в училищі проведено тиждень будівельних професій.

Мета запланованих заходів – підкреслити значущість будівельних професій, перспективи їх розвитку, підвищення інтересу та мотивації навчання даній справі.

18 лютого. Тиждень розпочався із виставки стінгазет, фотоплакатів, а також методичних матеріалів, які підготували викладачі і майстри виробничого навчання.

Цього ж дня була проведена демонстрація відеоматеріалів з технології будівельного виробництва та виставка учнівських рефератів.

Усіма членами методичної комісії та учнями організована виставка виробів та зразків сучасних будівельних матеріалів.

19 лютого. Проведено виховний захід «Будівництво – це покликання, нескінченна творчість і пошук», під час якого було розкрито затребуваність і важливість будівельних професій. Його підготували і провели учні групи 37- ШЛМ під керівництвом викладача Ковч І.Р.

Майстри виробничого навчання Гешта В І., Матеха І. П., Кравець І. М. цього ж дня організували виставку столярних виробів та художніх меблів. Вироби приємно вражали своєю неординарністю та високим рівнем виконання.

20 лютого. Майстер виробничого навчання Хома О.Я. провела урок на тему: «Пофарбування поверхонь водними фарбами валиком» у групі 27- ШЛМ.

Ознайомила учнів з новинками матеріалів та інструментів компанії Sniezka. На уроці Ольга Ярославівна використала презентаційні матеріали та відеоролики для кращого засвоєння матеріалу. Урок був проведений на високому професійному рівні.

Майстер-клас організувала та провела Чеснович Г.А. Нетрадиційне рішення малярного опорядження захоплювало технікою виконання, яскравістю кольорів.

21 лютого. Закони економіки вимагають постійного вдосконалення, професійної майстерності будівельників з урахуванням останніх світових досягнень, новітніх матеріалів та технологій.

Вправність професійної майстерності демонстрували учні групи 37- ШЛМ під керівництвом майстра Коробейник Л.І. Купяк Максим виконував нанесення мінеральної штукатурки. Метик Віталій показав технологію опорядження поверхні багетами, Гороховський Дмитро за допомогою валиків наносив на поверхню фарбу «Sniezka Nature».

Майстри виробничого навчання Гладиш М.Й. та Коробейник Л.І. провели майстер-клас декоративного оздоблення інтер’єрів з використанням фарби з перламутровим ефектом. Техніка виконання та кінцеве опорядження вразили усіх присутніх.

22 лютого. Як сказав Леонардо да Вінчі: «Без індивідуального підходу залізо іржавіє, не знаходячи застосування, стояча вода на холоді замерзає, а розум людини – чахне». Яскравим моментом тижня став конкурс кросвордів, в якому взяли участь учні всіх будівельних груп.

Тиждень видався змістовним та цікавим. Кваліфікований робітник-будівельник має перспективи кар’єрного росту та можливість організувати свою справу.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

17

Нагору