«Ціна чужої війни…»

Минають дні, ідуть роки.
Життя листки перегортає.
А біль Афгану – навіки,
В душі чомусь не замовкає.

14 лютого 2019 року в актовій залі Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. М.Паращука відбувся урок пам’яті на тему: «Ціна чужої війни», присвячений 30–ій річниці виведення військ з Афганістану.

На урок був запрошений ветеран-афганець, майстер виробничого навчання нашого навчального закладу Назар Володимир Павлович, який поділився особистими спогадами про афганські будні на далекій чужій землі і закликав учнів вивчати історію свого народу, робити правильні висновки щодо боротьби українців за свою незалежність, побажав усім миру.

Присутні мали змогу прослухати пісні, які виконували Запотічний Ігор Іванович та учень групи 25-СТ Свистун Віталій.

Для гостей та глядачів учні груп №25-СТ декламували вірші про подвиги воїнів на війні та привітали квітами героя-афганця.

На завершення уроку пам’яті хвилиною мовчання вшанували 58 героїв-тернополян, у яких війна забрала життя.

«Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих синів України, шана і подяка всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за подвиги, вірність присязі і честі»,- підсумував урок майстер виробничого навчання Матеха І. П.

Іван Петрович подякував воїну-миротворцю Назару Володимиру Павловичу та учням групи 25-СТ, які готували урок пам’яті і закликав бути готовими стати на захист своєї Батьківщини.

Ніхто не забутий – ніщо не забуте.
Але щоб не забути – треба пам’ятати.
А щоб пам’ятати – треба знати.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору