п`ятниця , 29 березня 2024

Повернення із забуття

У  лютому 2019 року виповнюється 174 роки від дня народження знаменитого фізика і електротехніка, винахідника “X”-променiв, перекладача Біблії та Псалтиря, відомого громадсько-політичного діяча, вченого і патріота України, нашого земляка – Івана Пулюя.

 Життя Івана Пулюя пройшло, в основному, за межами України. Але помислами і добрими справами він залишався серед свого народу, співпереживав його долю, підносив його велич. Сьогодні ім’я вченого свiтової слави назавжди повертається iз забуття як символ iнтелектуальної могутностi українського народу і орiєнтир майбутнiх звершень нашої держави.

Віддаючи данину пам’яті вченому-патріоту, вивчаючи його спадщину та підтримуючи його прагнення до відродження української культури у стінах нашого училища Мельник Г.А., викладач фізики, провела з учнями ІІІ–го курсу урок пам’яті « Повернення із забуття».

Під час уроку учасники переглянули виставку приладів, в основі яких лежать фізичні явища, винайдені і пояснені Пулюєм, інформаційно-пошукові проекти і реферати учнів, а також відеофільм про життєвий шлях і наукові досягнення фізика.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору