п`ятниця , 26 квітня 2024

Його величність Хліб

20 лютого у ТВПУ №4 ім. М.Паращука відбувся виховний захід на тему «Його величність Хліб». Основною ідея заходу – донести шанобливість та важливість хліба у нашому житті, значно розширити знання про клопіткий процес від збирання зерна до його випікання.

Відтак, робочий день адміністрації, майстрів та учнів почався з нетрадиційного уроку. Справжнє хлібне свято вдалося влаштувати майстрові виробничого навчання Юзвіну Ігору Васильовичу, а також його вихованцям з групи 14-СЕ. Гості заходу мали змогу поринути у давні традиції та технології випікання хліба, а також проаналізувати сучасні процеси виготовлення здоби.

«Хліб завжди був присутній у різних етапах нашого життя. Тому його роль справді важлива. Це не просто продукт харчування, він в українській культурі завжди наділявся певною цінною символікою, ставав оберегом. Тому сьогодні потрібно розуміти його роль і аж ніяк її не применшувати», – розповів майстер та наставник групи 14-СЕ Юзвін Ігор Васильович.

Окрім цього, захід розширив традиційні уявлення про хліб. Ведучі зачитували чимало вражаючих фактів про здобу у всьому світі і доповнили цікавими ілюстраціями. Було використано і відеоматеріали про давній і сучасний процес випічки, про клопіткі жнива, а також короткі анімації про поживність хлібу для організму.

Яке ж свято про хліб без його дегустації? Усі присутні могли ознайомитися з чудесами випічки на щедрому столі: від українського короваю до різноманітних видів хлібів та ще й скуштувати!

«Пишаймося тим, що у нас є такі славні звичаї, пов’язані з хлібом. І я радію, що, як і з давніх років, традицію пригощання хлібом ми зберегли і відтворюємо сьогодні», – впевнено додав Ігор Васильович.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору