АКТ ЗЛУКИ УКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ

«Однинi воєдино зливаються століттями відiрванi одна від одної частини Єдиної України, Захiдноукраїнська Народна Республiка i Надднiпрянська Велика Україна. Здiйснилися вiковiчнi мрiї, якими жили i за якi вмирали кращi сини України. Однинi є єдина, незалежна Українська Республіка» – ці слова з Акту Злуки, проголошеного 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві, надзвичайно актуальні сьогодні, коли українцям знову доводиться боротися за свою державність, знову відстоювати своє право на життя в єдиній,  незалежній соборній державі.

 У цьому році відзначають 100-річчя  з Дня проголошення  Соборності України нагадуючи  і світові про те, що державність і єдність України – це не подарунок інших держав, а омріяна і виборена мета, цінність, яку оберігають і сучасні українці.

Саме цій події було присвячено літературно-музичну композицію, яку провів 22.01.2019 р. в актовій залі училища викладач історії Ризинкевич В.Б. разом учнями та працівниками училища. Учасники заходу згадали історичні передумови підписання акту Злуки, вшанували захисників єдності і незалежності сучасної України, обговорили важливість збереження державної цілісності.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору