четвер , 28 березня 2024

Світ прямих і площин

Кожну людину оточують різноманітні предмети, які між собою мають дещо спільне та по-різному розміщені між собою. Прикладом таких предметів є будівля навчального корпусу нашого училища, ялинка, яка росте біля нього, асфальт, на якому зроблена розмітка. Щоб з’ясувати, як вони взаємно розміщені між собою, на допомогу запросимо геометрію. Ми бачимо, що стіни будівлі є паралельними до стовбура ялини, а лінії розмітки на асфальті належать площині асфальту.

5 грудня 2018 року викладачем математики Плисюк Олександрою Іллівною у групі № 11-АО, учні якої навчаються за професією адміністратор, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, був проведений відкритий урок на тему: «Паралельність прямої і площини».

На уроці викладач вдало мотивувала навчальну діяльність учнів, поєднавши тему уроку з предметами, які оточують нас в повсякденному житті. При перевірці домашнього завдання Олександра Іллівна використала інтерактивну гру «Незакінчене речення» та роздавальні картки. При поясненні нового матеріалу використано різноманітні методи. На уроці учні побачили багато геометричних моделей, які застосовували при розв’язуванні задач. Викладачем була створена презентація, що демонструвалася протягом усього уроку за допомогою відеопроектора. Учні протягом заняття проявляли зацікавленість і високу активність на всіх його етапах. Лагута Р. та Кжевський В. підготували випереджувальні завдання: створили відеофільм «Паралельність прямої і площини у нашому училищі».

Відрадно, що викладач згадала видатного нашого земляка з Бережанщини, відомого українського математика М.А.Чайковського. Він відомий тим, що займався математичною термінологією українською мовою. Він другим в Україні після М. Кравчука читав лекції студентам винятково українською мовою.

При закріпленні вивченого матеріалу Олександра Іллівна провела інтерактивну гру у сервісі learningapps «Паралельність прямої і площини», яку сама створила.

Завершився урок такими словами: «Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій і знання».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

п7

п8

Нагору