Тренінг «ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ»

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для кожної країни світу, включаючи і Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації, яка може відбуватись як всередині країни, так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють.

За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року, що робить Україну однією з основних країн, що постраждали від сучасного рабства в Європі.

З метою запобігання торгівлі людьми та сучасному рабству в рамках Представництва МОМ в Україні функціонує Програма протидії торгівлі людьми.

12.12.2018 року в рамках цієї Програми практичним психологом училища Кравець О.В., учнями ТВПУ-4 ім. М.Паращука Лазутою Романом і Лавринівим Артуром і представником громадської організації «ТМЖК «Відродження нації» був проведений тренінг з переглядом відеофільму «Життя на продаж», на якому учасники могли дізнатись про правила безпечної міграції, яких потрібно дотримуватись, вирушаючи за кордон, про ризики потрапляння у пастки торгівців людьми, та про те, як убезпечити себе та своїх близьких.

2

3

4

5

1

Нагору