п`ятниця , 29 березня 2024

Шляхами козацької слави

На 14 жовтня припадає одразу три величних свята нашої країни: свято Покрови Пресвятої Богородиці, день українського козацтва та день захисника Вітчизни. А також вважається, що саме цього дня 1942 року була створена УПА.

З нагоди цих свят 11.10.2018 р. у актовій залі Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. М.Паращука відбулася заочна мандрівка сторінками історії України «Українське військо», яку провів викладач історії Ризинкевич В.Б.

Володимир Богданович розповів присутнім, що це свята пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави. Це свята вшанування козацької доблесті та звитяги, усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави, усіх нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист – економічний, гуманітарний та інформаційний.

Розповідь викладача супроводжувалася демонстрацією світлин і відео на мультимедійному екрані.

У читальному залі бібліотеки організована книжкова виставка «Тої слави козацької повік не забудем», яку мають змогу переглянути усі бажаючі.

Володимир Богданович побажав усім сили волі та незламної віри у щасливе майбутнє рідної землі, а прагнення свободи та незалежності і надалі хай буде неодмінною рисою українців. Миру, добра і процвітання нашій країні. А усім козакам і військовим України: «Слава! Слава! Слава!».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору