«Найсвятіша дорога у світі – це дорога до знань, до мети…»

У день, коли жовтогарячі барви осені поступово змінюють яскраві літні кольори, до всіх освітян приходить світле свято – День знань.

Сьогоріч ясна сонячна погода по-особливому сприяла святковому настрою, що панував у Тернопільському вищому професійному училищі №4 ім. М. Паращука.

На урочистій лінійці засмаглі, змужнілі за літо, повні сил та енергії старшокурсники відчували себе впевнено поруч з першокурсниками, які виглядали щасливими, але стривоженими очима споглядали все дійство.

У вітальному слові  до учнів звернувся директор училища Іван Михайлович Грищук. Він  привітав усіх присутніх зі святом та висловив вдячність першокурсникам і їх батькам за те, що серед великої кількості навчальних закладів міста і  області вони обрали саме наше училище і запевнив, що їх вибір вірний, адже після закінчення – наші  випускники стають відмінними спеціалістам і професіоналами, адже  для здобуття свого фаху в училищі є добротно підготовлені кабінети, майстерні, лабораторії.

Із святом учнів вітала майстер виробничого навчання Гладиш Марія Йосипівна, яка побажала першокурсникам  стати висококваліфікованими спеціалістами, любити свій народ і Україну, знати її історію і  шанувати своїх героїв.

Музичними дарунками вітали усіх присутніх випускниця училища  Марія Драган та учні  Володимир Безушко і Діана Шрамов’ят. А лауреати обласних і Всеукраїнських конкурсів народної творчості, працівники училища Євгенія Шевчук,  Наталія Кос, Ігор Запотічний, Роман Дашинський ,Олег Зозуля, Юрій Паславський і Мирон Хмурич своїми музичними  композиціями  додавали атмосфері свята ще більшої урочистості.

Приємною несподіванкою для першокурсника  Лагузи Іллі  стало вітання його з днем народження квітами, яке здійснив учнівський профком.

Від імені всіх першокурсників Коропацька Алла прийняла від старшокурсників символічний Ключ до Знань, який їй вручив відмінник навчання Куп’як Максим. Він  закликав першокурсників бути патріотами уже своєї «альма-матері» , продовжувати кращі традиції та започатковувати нові для її процвітання.

Присутній на урочистій лінійці Митрофорний протоієрей Свято – Троїцького духовного центру на честь Данила Галицького о. Богдан Заяць дав настанову на гарне навчання першокурсникам та всім учням, побажав усім присутнім миру, терпіння і віри в майбутнє та провів обряд освячення на добрі справи.

І, нарешті, традиційний «перший дзвінок» закликав усіх учнів у кабінети на перші уроки: «”Історія нескорених: наші земляки – учасники Революції Гідності”,”Ми будуємо Україну – європейську демократичну країну”,”Прагнемо миру”,”Все, що рідне, хай нам буде найдорожче і святе, рідна віра, рідна мова, рідний край, нам над усе”, “У нас єдина мета –Україна свята, нездоланна ніким і ніколи”».

Розпочинаються буденні дні навчального року. Та ми сподіваємося і віримо, що новий навчальний рік стане початком усього нового для наших учнів та педагогів: перемог і злетів, досягнень та успіхів, щасливого життя! Нехай тепла і лагідна осінь принесе добробут і злагоду в кожну родину!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Нагору