Останній день в училищі відлунює святково…

29 червня став останнім днем перебування 114-ох третьокурсників в училищі, яке для них впродовж навчання стало рідним. Просторі кабінети та майстерні притихли, очікуючи дзвінка на урок і  на учнів. А вони, у святковому вбранні, поважно ходили навчальним закладом і, зустрічаючись один з одним, радісно віталися із сльозами на очах. Викладачі вже не шукали журналів і не бігли на уроки, а тільки сумними очима розглядали своїх вихованців, які сьогодні виглядали зовсім дорослими.

Пролунав закличний дзвінок і до актової зали рушила різнобарвна гамірлива людська ріка. Святкова музика зустрічала випускників, їхніх батьків і друзів, наставників. Під мелодію урочистого маршу учні групи № 25 – СТ до зали внесли прапор Тернопільського ВПУ №4 ім. М. Паращука. Присутні виконали Державний Гімн України «Ще не вмерла Україна». Ведучі Віта Фриз і Наталія Пастухевич вітали учнів кожної випускної групи із святом і розказували про їхні здобутки у навчанні і праці, які доповнювалися відеопрезентаціями на сценічному екрані.  А випускникам є чим гордитися. Кожний із них став професіоналом своєї справи. Одні опанували професії адміністратора і оператора з обробки інформації та програмного забезпечення, інші – столяра з виробництва художніх меблів, слюсаря з ремонту автомобілів, електрогазозварника,водія категорії «В», штукатура, лицювальника–плиточника,маляра будівельного.

Під час виробничої практики учні провели євроремонти кабінетів і майстерень, фойє училища, секції в гуртожитках, виготовляли меблі, якими оформлено кабінети старших майстрів і майстрів виробничого навчання, актового залу, кімнат в обох гуртожитках.

Понад 40 учнів удосконалювали свої професійні навики, працюючи на базі  відпочинку «Тернопіль» у смт. Затока Одеської області.

Навчаючись в училищі учні після уроків брали участь у гуртках художньої і технічної творчості, спортивних секціях, готували вистави, концерти, тематичні вечори, українські вечорниці, вертепи, «Козацькі забави», відвідували концерти обласної філармонії та вистави Тернопільського академічного театру ім. Т.Г. Шевченка, здійснювали екскурсії Тернопільщиною, Львівщиною, Одещиною і Карпатами.

Заступник директора з навчальної роботи Андрусишин Г.Т. зачитала наказ про випуск учнів у 2018 році.

Директор училища Грищук І.М. привітав учнівську молодь із успішним закінченням навчального закладу, вручив їм  дипломи, похвальні грамоти за відмінне навчання та 35 учнів нагородив грамотами училища за досягнення у розвитку художньої і технічної творчості та спорту.

Від педагогічного колективу вітав випускників майстер виробничого навчання Юзвін І.В., а від батьків із щирими побажаннями виступила мати випускника Дворського Дмитра – Дворська Г.Я..

Від випускників із словами подяки педагогічному колективу та батькам виступила відмінниця навчання Буя Василина, а першокурсник Хорощак Юрій запевнив всіх випускників, що учні училища будуть продовжувати їх добрі традиції.

Впродовж свята свої музичні вітання випускникам подарували солісти – вокалісти учнівської художньої самодіяльності училища Марія Драган, Володимир Безушко, Назар Катрук, Діана Шрамов’ят  і дипломанти Всеукраїнського огляду-конкурсу пісень «Червона калина»  Євгенія Шевчук, Ігор Запотічний і Роман Дашинський.

На завершення свята митрофорний протоієрей Свято–Троїцького духовного центру в честь Данила Галицького  о. Богдан Заяць  під духовний гімн України «Боже великий, єдиний»  освятив всіх присутніх на щасливу дорогу і мирне життя.
Прозвучав останній дзвінок для випускників, і кожний з них попрощався із своєю Альма–Матір’ю.

4

5

6

1

2

3

Нагору