п`ятниця , 29 березня 2024

Україна понад усе

Серед різноманітних заходів, які проводилися цього навчального року в училищі, безперечно запам’ятається творчий звітній концерт колективів художньої самодіяльності навчального закладу, який відбувся 23 березня 2018 року під гаслом «Україна понад усе». Засобами художнього слова, пісні, музики, танцю учасники звіту розкривали знаменні і пам’ятні дати з історії творення Української держави, боротьбу незламних героїв за незалежність України.

Вокально-поетичний заспів «За волю і долю України!» присвячувався 100-річчю бою під Крутами. Під час його виконання присутні прослухали пісні «Коли ви вмирали», «Пам’яті героїв Крут», «Тобі співаю, Україно» та літературно-музичну композицію «За тебе, свята Україно!», які виконали народний художній хор «Галичина», соліст Ігор Запотічний, учасники народного фольклорно-поетичного театру «Терноцвіт» Роман Ничвидюк, Ярослав Співак, Тарас Шимків, Юрій Хорощак і Зоряна Лугова.

Учень Михайло Іванчак з великою майстерністю проспівав пісню Павла Дворського «Мамина любов».

Присутні зі сльозами на очах переглянули літературно-музичну композицію «Гордись людьми своїми, Україно!», яку виконали учасники народного фольклорно-поетичного театру «Терноцвіт» Світлана Шаршонь, Віта Фриз і Роман Ничвидюк.

Вперше у звіті взяв участь мішаний вокальний ансамбль «Ровесники». Юнаки та дівчата на високому піднесенні проспівали пісні «Любов Твоя за гори вища» і «А в нас небо синє».

Вокальний дует у складі Марії Драган і Михайла Іванчака подарував глядачам пісню «Люблю, коли в душі цвітуть гаї».

Високу оцінку журі отримали виступи вокального жіночого тріо у складі Галини Скочинської, Євгенії Шевчук та Зоряни Колісник, учасники підготовчої групи народного художнього театру фольклорного танцю «Неопалима купина», солістка Євгенія Шевчук та народні музики «Дивограй».

У цікавій інтерпретації на звіті прозвучала пісня Анатолія Горчинського «Червона троянда» у виконанні солістки народного художнього музичного гурту «Галицький розмай» Наталії Гаврилюк і вокального ансамблю козацької пісні «Берегиня».

Схвальні відгуки, як журі, так і присутніх, отримали учасники народного художнього вокального-інструментального ансамблю «Юність» Володимир Безушко, Михайло Іванчак, Вадим Данилюк і Назар Катрук за виконання пісень «Не сумуй» і «Цвіте терен».

Фінальним акордом звіту прозвучали пісні Руслана Квінти на слова Петра Маги «Мир над Україною» та «Многая літ» у виконанні усіх учасників творчого концерту.

Голова обласного журі, заслужений діяч мистецтв України Михайло Франків, підводячи підсумки звітного концерту, відзначив високий рівень підготовки колективів та окремих виконавців, його ідейну спрямованість, різноманітність тематики і жанрів, подякував усім учасникам за любов до української пісні і музики, танцю і художнього слова, а керівникам колективів Олегу Зозулі, Юрію Паславському, Мирону Хмуричу , Ігору Запотічному, Роману Дашинському і режисеру концерту Василю Кулявому за високий професіоналізм у підготовці звіту.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

1

2

Нагору