п`ятниця , 26 квітня 2024

Освіта – скарб, праця – ключ до нього

Нещодавно на базі нашого училища відкрито навчально-практичний центр ТзОВ «Снєжка-Україна». На уроках виробничого навчання учні вже давно використовують матеріали цієї фірми при виконанні ремонтних робіт в житлових секціях гуртожитків, майстерень, навчальних кабінетів.

14 березня 2017 року проведено відкритий урок виробничого навчання з професії маляр будівельний, який підготували та провели майстри виробничого навчання Брегін Ганна Петрівна та Коробейник Любов Іванівна на тему: ”Пофарбування поверхонь водними фарбами валиками ”.

Майстри виробничого навчання, використовуючи інноваційні технології та міжпредметні зв’язки, на високому методичному рівні провели вступний інструктаж. Щоб зацікавити учнів, викликати інтерес до теми, Брегін Ганна Петрівна розповіла, що підібрати кольори для пофарбування приміщення – це ціла наука, та обґрунтувала необхідність вивчення даної теми, адже знання новітніх матеріалів – одне з основних завдань, яке формує компетентність малярів, їхню конкурентоспроможність на ринку праці. Повторення матеріалу, пройденого на попередніх заняттях відбувалося у три етапи: гра «Мікрофон», теоретична розминка і робота з картками-завданнями. Під час вивчення нового матеріалу майстри ознайомили учнів із сучасними видами водних фарб, а також вказали на переваги фарб фірми «Sniezka». Візуалізації навчального матеріалу, активізації пізнавальної діяльності сприяли перегляд фрагменту відеофільму, наданого компанією «Sniezka» та випереджувальні завдання. Перевірка знань, умінь і навичок учнів здійснювалася у вигляді гри «Світлофор». Застосувати теоретичні знання на практиці учні мали змогу під час пофарбування водними фарбами фірми «Sniezka» житлових кімнат у секції №21 гуртожитку №1. Використовувалась бригадна форма організації праці. Учні виконували навчально-виробничі завдання майже самостійно під пильним наглядом майстрів виробничого навчання.

На уроці були присутні майстри виробничого навчання інших груп та представники адміністрації училища. Урок був проведений на високому методичному та професійному рівні, а психологічно-педагогічна атмосфера уроку сприяла максимальному засвоєнню учнями нового навчального матеріалу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору