четвер , 28 березня 2024

«Під Крутами там молоде юнацтво
На прю криваву з ворогами стало….»

30 січня у ТВПУ №4 ім. М. Паращука проведено виховний захід, який був присвячений пам’яті Героїв Крут. Його підготували і провели учні груп 15 – СТ та 31- АО під керівництвом викладача історії Ризинкевича В.Б.

Захід проведено з метою відродження забутих сторінок історії України, виховання в учнівської молоді інтересу і поваги до історичного минулого своєї країни, розкриття причин трагедії під Крутами, її історичного значення.

Під час виступів учні згадували як 300 українських юнаків відважно вступили у нерівний бій із кількатисячним професійним військом російських більшовиків. Завідуюча бібліотекою училища Шевчук Євгенія виконала пісню «Виряджала мати сина із дому під Крути». Приємно вразило, що учасники заходу душевно промовляли слова, в яких йшлося про героїзм юнаків. Це ще раз засвідчило, що наші учні зростають патріотами, вони вболівають за долю Батьківщини.

На завершення уроку викладач наголосив, що історична сторінка України 29 січня 1918 року, на жаль, повторилась і у наш час. Сьогодні, як і 100 років тому, кращі сини і дочки українського народу у складі добровольчих батальйонів ведуть боротьбу з російськими загарбниками на Сході нашої держави та віддають своє життя за незалежність та єдність України.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору