Відлуння Чорнобиля

Чорнобиля гіркий полин

На серці ліг незримо й тяжко,

                                     І лине над землею дзвін

Із тихим стогоном протяжно…

13 грудня 2017 року в Тернопільському вищому професійному училищі №4 ім. М. Паращука проведена інформаційно-просвітницька година на тему: «Відлуння Чорнобиля» присвячена Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цей захід підготували викладачі фізики Мельник Г. А., Кекиш М. Б. та учні  груп: 28-Б СВ, 31-АО. Учні переглянули відеофільм «Чорнобильська зона». Усі присутні вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання.

Відлуння катастрофи… Саме у цей день було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Під час аварії в атмосферу потрапило 450 тис. радіонуклідів. За інформацією  Держкомстату статус потерпілих  унаслідок Чорнобильської катастрофи в Україні мають 2,2 млн. осіб, з них 566,1 тис. дітей, 50,5 тис. ліквідаторів. Офіційно вважають, що в Україні постраждало 3,5 млн. людей.

Кожна хвилина цього надзвичайного будівництва – це мужність, професіоналізм, самовідданість та самопожертва ліквідаторів заради збереження життя людей в Україні та в усьому світі.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору