п`ятниця , 19 квітня 2024

Свято Миколая Відроджуємо національні традиції та звичаї українського народу

19 грудня. Училище… Вже зранку в усіх учнів і працівників панує піднесений настрій. У фойє навчального корпусу демонструє свою чарівність лісова красуня-ялинка, яка різнокольоровими вогнями та сріблястим мерехтливим дощиком запрошує учнів до актової зали.

Із сцени лунає мелодія коляди «Нова радість стала». У залі присутні її підхоплюють і… ось вона вже заполонила весь навчальний корпус та училищний майдан.

На сцену виходять учениці групи № 31 АО Білянська Ірина і Куча Уляна. Вони є учасниками театралізованого дійства. Із хвилюванням дівчата повідають про сьогоднішнє свято Миколая, історію його виникнення в Україні і про те, що святий Миколай в очах українців – це «батько сиріт, вдів, калік, хворих і бідних, взірець працьовитості, чесності, доброти та милосердя».

На сцену вибігає всюдисущий Богдан – це учень групи № 25 СТ Антон Ольховецький, і повідомляє, що прибув святий Миколай з колядниками. Звучить пісня «Ой хто, хто Миколая любить», і до зали входять парубки з св. Миколаєм. У своєму зверненні він благословляє присутніх і всіх українців на щасливе і мирне життя, дарує колядникам подарунки. У зал вбігає Антипко із вилами та різками і просить св. Миколая не давати подарунки, бо окремі учні в залі є грішними, а тому вони їх не заслужили. Святий виганяє Антипка, забороняє йому не ходити по світу і не сіяти зла серед людей. Парубки і дівчата виконують колядку «Темная нічка».

На завершення свята ведучі закликали учнів бути щирими, лагідними, трудолюбивими і милосердними, а св. Миколай вручив всім групам подарунки.

Цього ж дня він із колядниками побував у старших майстрів виробничого навчання та їх підопічних, працівників бухгалтерії, бібліотеки, учнівської їдальні, навчальної частини та відділу кадрів і привітав їх із святом.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору