п`ятниця , 19 квітня 2024

ВІДКРИТТЯ НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНОГО ЦЕНТРУ «Śnieżka»

23 листопада 2017 року в житті нашого навчального закладу відбулася знакова подія – урочисте відкриття сучасного навчально-практичного центру з професій маляр, штукатур, лицювальник-плиточник та столяр, створеного відповідно до Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України, Товариством з обмеженою відповідальністю «SNIEZKA-УКРАЇНА», Тернопільським вищим професійним училищем імені Михайла Паращука.

На урочистостях були присутні: голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, заступник голови обласної ради Любомир Крупа, заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра, заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ганна Зварич, генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «SNIEZKA – Україна» Марек Павлусь, директори та представники двадцяти професійно-технічних навчальних закладів України, на базі яких вже функціонують та будуть створені подібні навчально-практичні центри.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття навчально-практичного центру «Sniezka» наголосив, що професійно-технічна освіта – це достатньо серйозна складова з точки зору майбутнього нашої держави. Саме тому нам потрібні фахівці робітничих професій, щоб конкурувати на ринку праці.

Принагідно, він подякував за ініціативу колективу училища та компанії «Śnieżka», яка сприятиме у підготовці висококваліфікованих робітничих кадрів для будівельної сфери як області, так і України. «Це яскравий приклад, як має працювати держава, освіта і бізнес», – зазначив Степан Барна.

За словами директора ВПУ № 1 м. Рівне Ігоря Стрежеуса, навчально-практичні центри – це успішні майданчики для підвищення кваліфікації і освоєння нових технологій малярами, штукатурами та столярами. Учні матимуть змогу перейняти найкращу практику й досвід.

Генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь зауважив, що функціонування навчально-практичних центрів «Sniezkа» спрямоване на те, щоб осучаснити та модернізувати навчальний процес професійної освіти в Україні та інтегрувати її до потреб виробництва й водночас якісно виховувати фахівців будівельної галузі. Для зміцнення взаємовигідного партнерства пан Марек подарував нашому училищу від компанії плазмову панель, яка сприятиме ефективному здійсненню навчального процесу та демонстрації наочних відеоматеріалів під час уроків виробничого навчання.

Директор з маркетингу ТзОВ «Снєжка-Україна» Оксана Кукурудз вручила диплом з нагоди відкриття навчально-практичного центру «Sniezka» директору ТВПУ №4 ім.М.Паращука Грищуку Івану Михайловичу.

Традиційно високим гостям заходу було надано право перерізати символічну стрічку на честь відкриття навчально-практичного центру «SNIEZKA» та оглянути матеріально-технічну базу. У ТВПУ № 4 ім. М.Паращука облаштовано дві виробничі майстерні майстерні «Śnieżka» й «VIDARON», два кабінети для теоретичної підготовки. Навчальний процес дозволить учням отримати якісні теоретичні знання, а також здобути практичні навики, безпосередньо використовуючи сучасні лакофарбові матеріали групи «Sniezkа».

Майбутні будівельники – учні нашого училища, що навчаються за професією штукатур, лицювальник-плиточник, маляр (групи №17, 27, 37, 8-А, 8-Б) та професією столяр будівельний (групи 15, 25), столяр (виробництво художніх меблів) (групи 36, 6-СХМ) під керівництвом майстра виробничого навчання Фудаль Л.М. продемонстрували набуті професійні навички роботи з високотехнологічними матеріалами «Снєжка», представляючи майстер-класи малярних та штукатурних робіт.

Після святкового концерту, який підготували творчі колективи нашого училища, запрошені гості, керівники та представники професійних навчальних закладів з різних областей України мали нагоду обговорити питання взаємодії професійно-технічних навчальних закладів із соціальними партнерами на шляху якісного оновлення професійної освіти України.

У оновлених майстернях учні зможуть опанувати новітні будівельні технології та матеріали від відомого виробника лакофарбової продукції.

Адміністрація та весь педагогічний колектив ТВПУ № 4 імені Михайла Паращука мають великі сподівання, що співпраця з соціальним партнером ТзОВ «Снєжка-Україна» стане сучасним шляхом для розвитку та інноваційного оновлення у майбутньому нашого навчального закладу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору