п`ятниця , 29 березня 2024

«Моя любов – Україна і математика»

В історії сучасної математики є декілька відомих імен. Серед них – ім’я українського ма¬тематика Михайла Пилиповича Кравчука, видатного вченого XX століття, який зробив ґрунтовні відкриття майже в усіх галу-зях математики та механіки. На основі його робіт у 1946 р. в США було створено перший комп’ютер.
29 вересня 2017 року минуло 125 ро¬ків від дня народження М.П. Кравчука. Із цієї нагоди в училищі 11 жовтня проведено предметний день, присвячений славетному математику. Навчальний день розпочався інформаційно-просвітницькою годиною на тему: «Моя любов – Україна і математика». Таким було життєве кредо відомого математика Михайла Кравчука. Члени математичних гуртків підготували матеріали для проведення інформаційно-просвітницької години у своїх групах. Кожен матеріал був цікавий і змістовний. Учні училища брали участь у огляді- конкурсі учнівських рефератів та презентацій, з яких було зроблено виставку. Найкращі учнівські презентації демонструвались на перервах.
Під керівництвом викладачів математики Плисюк О.І. та Борейчук Н.В. проводилася презентація «Михайло Кравчук – академік Всеукраїнської академії наук ». Учні ознайомилися із життям і науковою діяльністю Михайла Кравчука; внеском вченого в українську математику та поширення математичних знань у світі.
У підготовці та проведенні дня, присвяченого українському генію М. Кравчуку, взяли участь учні груп № 31-АО, 15-СТ, 25-СТ, 36-СХМ, 38-А СР, 38-Б СВ, 17-ШЛМ та викладачі математики Н.В. Борейчук і О.І. Плисюк.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору