вівторок , 23 квітня 2024

«ПІДЛІТОК І ЗАКОН. ЧИ ВСІ ЙОГО ДОТРИМУЮТЬСЯ?»

У навчальному закладі значна увага педагогічного колективу спрямовується на роботу з профілактики правопорушень серед учнівської молоді.

В групах створені групові ради профілактики правопорушень, діє загальноучилищний штаб профілактики, які на своїх засіданнях розглядають поведінку учнів, що порушують Статут училища і Правила проживання в гуртожитку. Адміністрацією, класними керівниками, майстрами виробничого навчання, вихователями з перших днів у закладі вивчається та аналізується контингент учнів, планується виховна робота в навчальних групах та індивідуальна робота з кожним учнем.

В училищі активно працює клуб «Юний правознавець», діяльність якого зосереджена на формуванні правової культури, вихованні почуттів громадянського обов’язку, проблемах профілактики правопорушень, СНІДу, наркоманії, пияцтва, куріння серед учнів.

28 вересня 2017 року  у Тернопільському  вищому професійному училищі №4 імені М. Паращука в рамках години спілкування відбулося засідання «круглого столу» на тему «Підліток і Закон. Чи всі його дотримуються?».

На захід був запрошений представник служби у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради. Ксьонжик Оксана  Володимирівна ознайомила учнів з основними критеріями вчинення злочинів та правопорушень неповнолітніми особами та звернула увагу  на характер і ступінь їх суспільної небезпечності.

В обговоренні взяли участь учні першого курсу та професійної підготовки.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору