вівторок , 30 квітня 2024

Україна – єдина родина

Реалізовуючи «Концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді» 28 квітня 2017 року працівники і учні училища підготували творчий звіт колективів художньої самодіяльності та виставку технічної творчості і народних ремесел, які переглянули члени обласного журі, батьки та гості.
Впродовж двох годин в актовій залі присутні мали можливість познайомитися з вокально-поетичним заспівом концерту в «Ми всі – одна сім’я, єдина родина», який розпочався гімном нашої держави «Ще не вмерла Україна», піснями «Над землею тумани», «Козак весілля справляє», у виконанні народного художнього хору «Галичина», солістів Марії Драган і Петра Барановського та літературно-музичну композицію «У вінок Україні, за єдину державу», яку майстерно продекламували учасники народного художнього фольклорно-поетичного театру «Терноцвіт» Ірина і Галина Шульган та Роман Ничвидюк.
Нікого байдужим у залі не залишили вокальні твори О. Зозулі на слова Г.Дунця «Чую твій голос» В. Козловського «Загадай», Д.Хоми «Краю рідний, доленько моя», які виконали учасники вокального тріо Галина Скочинська, Зоряна Колісник і Євгенія Шевчук, у супроводі інструментального ансамблю «Зорепад», солісти Марія Драган та Михайло Іванчак.
Танець українських вояків-месників «Аркан» у постановці заслуженого працівника культури України Василя Починка показали учасники народного художнього театру фольклорного танцю «Неопалима купина».
Бурхливі оплиски від глядачів заслужили солістки Євгенія Шевчук, Зоряна Колісник та Ігор Запотічний, за душевне виконання пісень «Ой, купила півня», «Ти, солдат України», «Мені не спиться».
Під орудою Олега Зозулі неабияку сценічну культуру та майстерне виконання продемонстрував на концерті вокальний ансамбль юнаків «Ровесники», який проспівав пісню Січових Стрільців «В горах грім іде». Після її завершення, від імені всіх учасників творчого звіту, майстер виробничого навчання, учасник АТО Анатолій Костюк і відмінники навчання Тетяна Бабій та Олександр Кочу поклали живі квіти до пам’ятника героїв «Небесної сотні», а вокальний ансамбль виконав пісню «Слава Україні! Героям Слава!».
Порадували своїми піснями і музикою учасники народного художнього вокально-інструментального ансамблю «Юність» та ансамблю духової музики «Сурмачі» під керівництвом Мирона Хмурича і Ігоря Запотічного.
Глибиною відображення подій євромайдану вирізнився під час звіту реквієм «Небесна сотня у вирій полетіла», який втілили на сцені учасники народного музичного гурту «Галицький розмай» та його солістка Наталія Гаврилюк, жіночого вокального ансамблю козацької пісні «Берегиня», читці народного художнього фольклорно-поетичного театру «Терноцвіт» Ірина і Галина Шульган та Роман Ничвидюк. Готували реквієм Василь Кулявий і Юрій Паславський.
Заключним акордом творчого звіту став його фінал «Ми – єдиний народ! Ми – єдина Україна!», який виконали народний художній хор «Галичина», солісти Ігор Запотічний, Роман Дашинський, Олександр Буряк та всі учасники концерту.
Присутніх глядачів на звіті здивували і високий рівень підготовки колективів, і розмаїття талантів училища. Зокрема, голова обласного журі, заслужений діяч мистецтв України Михайло Франків дав таку оцінку навчальному закладу: «Сьогоднішній творчий звіт вашого училища за своєю ідейною спрямованістю, сценічною культурою та майстерністю виконання творів концертної програми можна порівняти з творчими звітами окремих районів Тернопільщини. Мене вразило ще і те, що кожний номер звіту та його виконавці супроводжувалися відеорядом на екран і це давало можливість глибше зрозуміти твір. Звіт продемонстрував, що тут вирує мистецьке життя, сюди варто випускникам шкіл вступати вчитися, щоб не лише навчитися професії, а й розвинути у собі художні здібності».

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Нагору