Виставка чудотворних ікон Божої Матері Тернопілля

Традиція вшанування ікон є найважливішою складовою літургічно-богослужбового та повсякденно-побутового життя віруючих людей.
12 квітня під керівництвом заступника директора з виховної роботи Кулявого В.С. та викладача християнської етики Гешти Л.М. було проведено ознайомлення з 20-ма фотокопіями пересувної виставки в рамках проекту «Духовне відродження нашого краю. Чудотворні ікони Божої Матері Тернопілля». Цей проект направлений на духовне відродження нашого народу. Щира молитва окремої людини та громади робить дива, несе мир, любов, а цього так бракує в нашому житті.
На Тернопільщині нараховується більше як 60 чудотворних ікон. Це найбільше в порівнянні з іншими областями.
Учні 21-АО і 26-СХМ груп Вуя Василина, Драган Марія, Бабій Тетяна, Мазур Діана, Березовецький Юрій, Баран Ігор, Озімок Валерій, Ковальчук Віталій, Кондратюк Максим, Мізерний Петро, Корчак Андрій, Корнелюк Вадим, Бучковський Віталій, Дунис Віталій розповіли про історії створення ікон Оранта,Зарваницької,Почаївської, Теребовлянської,Тернопільської,Савелівської та інших, дива-оздоровлення, котрі отримували люди, які молилися до цих ікон, декламували вірші Зіновія Шули та Семена Сеньковського, присвячені Тернопільській чудотворній іконі.
Василь Степанович Кулявий розповів про перші образи, іконописців, техніки малювання ікон. У кінці виступу звучали привітання з найголовнішим святом – Воскресінням Христовим, Пасхою. Нехай у кожному серці воскресне Ісус для миру, любові та добрих справ!

P4120773

P4120779

P4120781

P4120783

P4120802

Нагору